5.000'İnci Traktör Üretim Bandından İndirildi

[glow=red,2,300]Türkiye'nin 5.000'inci traktörü üretim bandından indirildi[/glow]

Türkiye’nin ilk %100 yerli tasarım traktörü Erkunt, üretime başlamasının dördüncü yılında önemli bir dönüm noktasına ulaştı.

Erkunt’un 5.000’inci traktörü, Ankara Valisi Kemal Önal'ın katıldığı bir törenle üretim bandından indirildi. 5000. traktör olması şerefine Lcd ekranlı ve Vcd'li Servet 80T Lüks model traktör Edirne'li çiftçi Ünver Bulut'a teslim edildi.

5000.jpg

Ynt: 5.000'İnci Traktör Üretim Bandından İndirildi

Güzel ve sevindirici haber.Eline sağlık.İnş 1.000.000. üretim yaptıklarını da görürüz.Burada bir söz duymuştum çok hoşuma gitmişti. ' ' Uzanan kollar bizden olsun ' ' du galiba :) ama çok anlamlı

İnş ileride daha da iyi olur temennimiz tabikide bu olmalı.Artık Türkiyede kendi Traktörünü kendi üretmeli dışa bağımlı olmamalı Halkta ön yargılarını kaldırmalı ürettiğimize sahip çıkmalıyız...

Türkiye şartlarında böyle bir fabrika işletmek çok zor valla helal olsun Erkunt'a.Hemde başında bir bayan var.

Erkunt'tan 5 bininci traktör

İpsalalı çiftçi Ünver Bulut'a, içinde LCD televizyon ve klima bulunan aracın anahtarını Ankara Valisi Kemal Ünal verdi

ZAFER ŞAHİN (ANKARA)

Erkunt Tarım Makineleri tarafından üretilen yüzde 100 yerli tasarımı traktörlerin 5 binincisi üretim bandından törenle indirildi. İçerisinde LCD televizyon ve klima bulunan traktörü satın alan İpsalalı çiftçi Ünver Bulut'a anahtarını Ankara Valisi Kemal Ünal verdi. Erkunt Traktör Sanayii A.Ş'nin 5 bininci traktörünün üretim bandından indirilmesi dolayısıyla Sincan'daki Erkunt traktör fabrikasında tören düzenlendi.

24 MODEL VAR
Erkunt Traktör Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Erkunt Armağan, 4 yıl gibi kısa bir sürede 5 bininci traktörü üretmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Traktör üretimine 2 modelle başladıklarını, bu sayının 24'e ulaştığını ifade eden Armağan, neredeyse Türkiye'nin her bölgesine özel traktör tasarladıklarını belirtti.

İhracat atağı
Zeynep Erkunt Armağan, kısa sürede Türk traktör pazarının yüzde 15'ine hakim olduklarını, hedeflerinin yurtiçine olduğu kadar yurtdışına da traktör satmak olduğunu belirtti. Zeynet Erkunt Armağan, Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Tanzanya ve Sudan'a ihracat yaptıklarını söyledi.