PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 927165" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: 5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum</strong></p><p></p><p>Öncelikle şunların hesabını yapın bölgenizde çiğ süt fiyatları nekadar siz soğuk süt satacaksanız eğer max kaça pazarlayabilirsiniz bu çok önemli Ülkemizde 700 ede süt veren var 1400-1500 lerede süt veren var Bana göre şuanki piyasa koşullarında desteği hariç 1250 lerin üzerinde süt pazarlayabilirseniz ortalama 25 lt süt veriminde hayvan başı aylık karınız 400-550 tl arasında değişir buda hayvanların tükettiğiğ kaba kesif yemi piyasa fiyatlarını ortaya koyarak söylüyorum şunaki piyasa koşullarında süt işletmeciliği yapmak karlı bir iş olur ama bu istikrar nereye kadar gider bilemiyorum.</p><p> Irk konusunda eğer süt verimi yüksek yani felckvey sütcü simental bulabilirseniz kombine ırkla başlamak daha mantıklı olur Holsteinlerin süt verimi çok yüksek ama kombine ırklara göre daha dayanıksız ve bakımı meşekkatli hayvanlar.</p><p> Zaten hayvancılık yapacaksanız öncelikle besleme konusunda deneyimli olmalısınız ve kendinizi iyi yetiştirmelisiniz zootekni okumanız çok yararlı olur,hayvan sağlığı konusunda aslında ülkemizde veteriner hekim,teknikerler dışında kimsenin müdehale hakkı yok ama mutlaka bu konuda kendinizi geliştirmelisiniz yani suni tohumlama olmasa bile diğer konularda deneyim kazanmanız lazım.</p><p> Konunun başından beri hep sayıya takılmışsınız bence çok yanlış ekini güzden ekip harmana 1 ton verecek demek gibi birşey bence sayı konusunu aklınızdan çıkarın bunu zaman ve sizin bakım besleme ve titizliğiniz gösterecektir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 927165, member: 17222"] [b]Ynt: 5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum[/b] Öncelikle şunların hesabını yapın bölgenizde çiğ süt fiyatları nekadar siz soğuk süt satacaksanız eğer max kaça pazarlayabilirsiniz bu çok önemli Ülkemizde 700 ede süt veren var 1400-1500 lerede süt veren var Bana göre şuanki piyasa koşullarında desteği hariç 1250 lerin üzerinde süt pazarlayabilirseniz ortalama 25 lt süt veriminde hayvan başı aylık karınız 400-550 tl arasında değişir buda hayvanların tükettiğiğ kaba kesif yemi piyasa fiyatlarını ortaya koyarak söylüyorum şunaki piyasa koşullarında süt işletmeciliği yapmak karlı bir iş olur ama bu istikrar nereye kadar gider bilemiyorum. Irk konusunda eğer süt verimi yüksek yani felckvey sütcü simental bulabilirseniz kombine ırkla başlamak daha mantıklı olur Holsteinlerin süt verimi çok yüksek ama kombine ırklara göre daha dayanıksız ve bakımı meşekkatli hayvanlar. Zaten hayvancılık yapacaksanız öncelikle besleme konusunda deneyimli olmalısınız ve kendinizi iyi yetiştirmelisiniz zootekni okumanız çok yararlı olur,hayvan sağlığı konusunda aslında ülkemizde veteriner hekim,teknikerler dışında kimsenin müdehale hakkı yok ama mutlaka bu konuda kendinizi geliştirmelisiniz yani suni tohumlama olmasa bile diğer konularda deneyim kazanmanız lazım. Konunun başından beri hep sayıya takılmışsınız bence çok yanlış ekini güzden ekip harmana 1 ton verecek demek gibi birşey bence sayı konusunu aklınızdan çıkarın bunu zaman ve sizin bakım besleme ve titizliğiniz gösterecektir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt