PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="noble" data-source="post: 927399" data-attributes="member: 55082"><p><strong>Ynt: 5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Hocam hep bu Simental ' e kombine diyoruz falan ama hesaplıyorum hesaplıyorum bi süt işletmesinde hala Holstein daha karlı değil mi ? Bi Simental süt işletmesinin kara geçebilmesi için aylık sütü en az 1,20TL ' den pazarlayıp Simental işletmesinin aylık süt ortalaması 27lt altına inmemesi gerek. Artık kurumsallaşmış işletmelerin hemen hemen hepsi Holstein ' den işletme bazında 30lt süt altına düşmüyorlar. Evet bakımı zor ama bu iş azıcık ne kadar ekmek o kadar köfte işine benziyor bence.</p><p></p><p>Bu dediklerim tabii ki sadece süt işletmeleri için yani bütün doğan buzağıyı satanlardan bahsediyorum. Simental işletmelerinde buzağı geliri+süt toplam geliri yıllık nerdeyse Holstein işletmesinin tek başına süt gelirine denk geliyor. Bide Holstein ' den artık büyük işletmeler her anneden bi yavru alabilmiş duruma gelmiş durumdalar. </p><p></p><p>Yani velhasıl benim hesaplarıma göre Holstein-Simental işletmelerinde aylık kazanç konusunda 5000-10,000TL arası bi fark oluşuyor. Holstein işletmeleri aylık 5000-10,000TL daha mı fazla bakım masrafı harcıyor ?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="noble, post: 927399, member: 55082"] [b]Ynt: 5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum[/b] Hocam hep bu Simental ' e kombine diyoruz falan ama hesaplıyorum hesaplıyorum bi süt işletmesinde hala Holstein daha karlı değil mi ? Bi Simental süt işletmesinin kara geçebilmesi için aylık sütü en az 1,20TL ' den pazarlayıp Simental işletmesinin aylık süt ortalaması 27lt altına inmemesi gerek. Artık kurumsallaşmış işletmelerin hemen hemen hepsi Holstein ' den işletme bazında 30lt süt altına düşmüyorlar. Evet bakımı zor ama bu iş azıcık ne kadar ekmek o kadar köfte işine benziyor bence. Bu dediklerim tabii ki sadece süt işletmeleri için yani bütün doğan buzağıyı satanlardan bahsediyorum. Simental işletmelerinde buzağı geliri+süt toplam geliri yıllık nerdeyse Holstein işletmesinin tek başına süt gelirine denk geliyor. Bide Holstein ' den artık büyük işletmeler her anneden bi yavru alabilmiş duruma gelmiş durumdalar. Yani velhasıl benim hesaplarıma göre Holstein-Simental işletmelerinde aylık kazanç konusunda 5000-10,000TL arası bi fark oluşuyor. Holstein işletmeleri aylık 5000-10,000TL daha mı fazla bakım masrafı harcıyor ? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
5 Senedeki Yatırım(Süt ineği)? Tavsiyelerinizi bekliyorum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt