54C Neden Pahalı?

1998-2001 54C'ler ( özellikle junior olanlar ) 29-34 bin TL arasında değişen fiyatlara sahip. Bu model traktörler için bu fiyatlar çok değil mi? Aynı paralara 2008-2012 TT55B, 2004-2005 model 3060 minimax alınabiliyor. 54C leri bu kadar cazip kılan nedir? Yakıtı mı?, sorunsuzluğu mu? gücü mü?, torku mu?

Her şeyden önce kalite olarak 1. Sınıf makineler. Yaşı da olmasına rağmen yine de aynı kondisyonu koruyorlar. Bu ilk faktör.

Bunun yanı sıra yedek parça fiyatları ve temini olarak çok yaygın.

Bunların hepsini birleştirirsek 2.eli de çok çok iyi motorlar Fiat.

Ben bu 54c konusunda bi şeyi çözemedim. Kimisi yakıtı içiyo diyo kimisi yakmıyo diyo. Bu konuda bi görüş de şöyle; 54c lerin Fiat olanları az, nh olanları çok yakıyo görüşünde. Ama ikisini kullanan tanıdıklar var bizim burda. İkiside çok memnun yakıttan. Ben bu yakıt ikileminden dolayı mf 255 turbo düşünüyorum.

Ben bu 54c konusunda bi şeyi çözemedim. Kimisi yakıtı içiyo diyo kimisi yakmıyo diyo. Bu konuda bi görüş de şöyle; 54c lerin Fiat olanları az, nh olanları çok yakıyo görüşünde. Ama ikisini kullanan tanıdıklar var bizim burda. İkiside çok memnun yakıttan. Ben bu yakıt ikileminden dolayı mf 255 turbo düşünüyorum.

Aynı şey bizim burda da öyle anlamıyorum bende dediğiniz gibi kimi yolda çok yakıyor diyor kimisi yakmıyor diyor ama bahçede az yaktığı kesin . Bilen kullanan bi açıklık getirsin artık. Bizim abide var 255 t yanında 135 var bide o abi turbo daha az yakıyor kimide mümkün değil diyor kafalar hepten karışık [emoji16]

Her şeyden önce kalite olarak 1. Sınıf makineler. Yaşı da olmasına rağmen yine de aynı kondisyonu koruyorlar. Bu ilk faktör.

Bunun yanı sıra yedek parça fiyatları ve temini olarak çok yaygın.

Bunların hepsini birleştirirsek 2.eli de çok çok iyi motorlar Fiat.
İsmail usta 3.060 minimaxtan avantajı nedir. 100 saat aynı ekipman ile çalışmada ne kadar yakıt farkeder.
yakıt çok ne kadar çok bu yakıt çok olayları dürüst bütün rakamsal açıklanamayan konular.
mesela motoru o masseyin üzerindeki motordan neden iyi.
bazı markaların buna masseyde dahil massey fanatiği değilim konu komşu bu markayı neden aldın demesin diye alındığını düşünüyorum.

Bağlarda ve bahçelerde süper uyumlu çünkü çok hızlı,640 tan daha ufak boyutlarda,modele göre sürüngenli şanzıman,bence parasını hakkeder diyorum çünkü nh ve casenin hiçbir özelliği olmayan bahçe traktörlerine 90 bin tl istediği piyasada 54c 30 eder

Ek olarak bizim Manisa’da çok 240 var çünkü çoğu kişinin bağları ort 30-40 dönüm daha büyük bağlarda 240 2 tonluk ilaç Makinesi,katı gübre makinesi gibi makineleri rahat çeviremiyor

bu konu daha öncede açılmışı motorların eski versiyonları cav pompa yenileri ise bosh pompa bosh olanlar daha torklu yani en azından tork cizgisi daha düz bu yüzden yolda sokakta gezinti gibi düşük yükteki uygulamarda yakıtı cav pompalı olana göre yüksek lakin cav pompada ağır işte boshtan daha fazla yakıt tüketiyor.

Aynı şey bizim burda da öyle anlamıyorum bende dediğiniz gibi kimi yolda çok yakıyor diyor kimisi yakmıyor diyor ama bahçede az yaktığı kesin . Bilen kullanan bi açıklık getirsin artık. Bizim abide var 255 t yanında 135 var bide o abi turbo daha az yakıyor kimide mümkün değil diyor kafalar hepten karışık [emoji16]
Az veya çok kişisel görüşlere göre değişir. Bu sebepten rakamlarla konuşmak önemli.

2003 model 54C sahibi olarak o paraları kesinlikle hak ediyor. Sağlam, arıza vermez, yolda 16 gazı geçmezsen yakmaz, ekipmanı doğru seçersen iştede yakmaz, yakıt seçmez, şanzıman yağını bile eskitemezsin kolay kolay. Hidrolik, damper ve kuyruk mili kollarının yeri çok iyi ergonomik yormuyor insanı. Örneğin yeni Sameler bile işkencedir bu konuda. Çamurda çok iyidir örneğin istediğin kadar yükle çekmiyorum demez. Ha kötü yanları yok mudur illaki vardır. 2 tonluk turbo atomizörle çok yakıyor. O da mecburen 540E si olmadığı için fan devrini bulmak için 20 gaz veriyoruz haliyle yaktırıyor. Çekişi dersen gücüne ve yakıtına göre çok iyidir. 255 veya 3060 la kıyaslarsak 255 değilde 3060 kullandım, 3060 çekişte daha iyidir. sağlamlığa yorum yapamam ancak yakıtta 3060 54c den çok fazla yakar özellikle yolda. Zira komşumuzun 3060ı yakıt yüzünden sattı tt50ye biniyor.
Umarım işinize yarar yorumların. Ha şunuda söyleyeyim benim 54C ye 40 verseler satmam çünkü yerine o paralara eşdeğer bir traktör koyamam.

2003 model 54C sahibi olarak o paraları kesinlikle hak ediyor. Sağlam, arıza vermez, yolda 16 gazı geçmezsen yakmaz, ekipmanı doğru seçersen iştede yakmaz, yakıt seçmez, şanzıman yağını bile eskitemezsin kolay kolay. Hidrolik, damper ve kuyruk mili kollarının yeri çok iyi ergonomik yormuyor insanı. Örneğin yeni Sameler bile işkencedir bu konuda. Çamurda çok iyidir örneğin istediğin kadar yükle çekmiyorum demez. Ha kötü yanları yok mudur illaki vardır. 2 tonluk turbo atomizörle çok yakıyor. O da mecburen 540E si olmadığı için fan devrini bulmak için 20 gaz veriyoruz haliyle yaktırıyor. Çekişi dersen gücüne ve yakıtına göre çok iyidir. 255 veya 3060 la kıyaslarsak 255 değilde 3060 kullandım, 3060 çekişte daha iyidir. sağlamlığa yorum yapamam ancak yakıtta 3060 54c den çok fazla yakar özellikle yolda. Zira komşumuzun 3060ı yakıt yüzünden sattı tt50ye biniyor.
Umarım işinize yarar yorumların. Ha şunuda söyleyeyim benim 54C ye 40 verseler satmam çünkü yerine o paralara eşdeğer bir traktör koyamam.

Abi çok sağol 1 tonluk güçsan çift pervane süperlative kullanıyoruz bunda dediğin gibi fazla yakar mı yoksa değişir mi tüketim değerleri

50C serisi kraldır sağlamlıkta üstüne tanımam sınıfında Reşat altınıdır 2003 de sıfır aldık 10 sene kullandık aldığımız fiyata sattık şimdi elimizde olsa satmaya kalksam 35 den aşağı vermezdim aşırı temizdi kaporta gövde sıfır gibiydi sattığımız da ağır iş görmedi

54C Fiat traktör tarihine adını altın harflerle yazdıran ender traktörlerden. Benim 3 arkadaşımda vardı hiç şikayet etmediler. Biri 285 ile diğeri 8066 ile takas etti 3.'sü duruyor.

Kullanmayana bilmeyene mavilerle kiyaslayana 54c tabiki fazla gelir yakmaz ciftciyi yormaz parcasi ucuz ariza yapmaz. Ozellikleri ve nitelikleri ufak bi ciftcinin ihtiyacini karsiliyor sinifina gore guclu kuyruk mili guclu hidrolikleri motor ömrü saglamligi bir numara makina kirmizi fiatlar efsanedir herzamanda piyasada ikinci elin lideridir aranan bulunmayan makinalardan fergusnu aradigin heryerde bulabilirsin fakat temiz bir fiat biraz zor