Hangi çeşitleri ekiyorsunuz arkadaşlar?normalde oturak ekiyoruz,ilk defa sırık ekeceğiz.
Antalyadayım.Burada açık domates eken neredeyse hiç yok.Bolgenizden bilgi alsanız daha doğru biz tokat ta yapıyoruz açık tarla , çeşit farklılığı çok yaklaşık 15,20 çeşit sırık domates çeşidi ekiliyor bolgemizde
Alsancak, namlı , alcaponeAntalyadayım.Burada açık domates eken neredeyse hiç yok.
Siz hangi çeşitleri ekiyorsunuz
Antalyada nasıl olur acabaAlsancak tek gecerim
bende onu arıyorum henüz bulamadım.oturak domateste seçenek çok ama sırık bulamadım dahaBiraz daha sıcağa dayanacak çeşit ekmelisiniz ora çok sicak
Usta bizim fidelerde Antalya'dan geliyor Şubat gibi sipariş ler alınıyor ,bende onu arıyorum henüz bulamadım.oturak domateste seçenek çok ama sırık bulamadım daha
fideciler senin benim bildiğimin yarısını bilmiyor.Öyle bir çabalarıda yok zaten.Fideciye kalırsak elindeki extra fideyi 12 ay dikebiliriz.Ben denemiş tecrübe etmiş birisi varsa tecrübesini öğrenmek istiyorumUsta bizim fidelerde Antalya'dan geliyor Şubat gibi sipariş ler alınıyor ,
Sonra sipariş verdiğiniz tarihe göre nisanin 25 inden mayısın 25 ine kadar fide geliyor ,sen oradan araştırarak bulabilirsin..
Sende haklısın ,fideciler senin benim bildiğimin yarısını bilmiyor.Öyle bir çabalarıda yok zaten.Fideciye kalırsak elindeki extra fideyi 12 ay dikebiliriz.Ben denemiş tecrübe etmiş birisi varsa tecrübesini öğrenmek istiyorum
alsancak ile ilgili tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.Hastalık dayanımı,tonaj,meyve kapatması gibiSende haklısın ,
Yanlış yönlendirmek istemiyorum orayla buranın bariz sıcaklık farkı var
Sen alsancak yap pişman olmazsınalsancak ile ilgili tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.Hastalık dayanımı,tonaj,meyve kapatması gibi
denemelik yapmaya karar verdim bu senelik.bildiğimize devam.Köy domatesi ekecem yarı sırıkSen alsancak yap pişman olmazsın
Ha ben hić yapmadım ama ekenler çok memnun verim de kalitede ćok yuksek ben fide bayisinde calisyom % 90 alsancak alır hep
Bölgenizde tuta zararı ne durumdadenemelik yapmaya karar verdim bu senelik.bildiğimize devam.Köy domatesi ekecem yarı sırık
Geçen sene kış aylarıda dahil olmak üzere çok fazlaydı.Bu sene kış sert geçiyor,Tutadan eser yok neredeyse.Bölgenizde tuta zararı ne durumda
Güzel düşünmüşsünüz.İlaçlı mücadele yapiyormusunuzGeçen sene kış aylarıda dahil olmak üzere çok fazlaydı.Bu sene kış sert geçiyor,Tutadan eser yok neredeyse.
Köy domatesini aromasından dolayı sevmiyor tuta.geçen sene köy domatesinin ortasına 1 dönüm kadar yuvarlak domates ektik bilerek.Hepsi ona hücum etti.1 dönüm yerden 500 kilo ancak temiz domates çıktı.Köy domatesinde zarar %10 civarı idi.
ilaç haftada 2 gün atıyoruz.Hem çok pahalı hemde %100 etkili değil.Katranı kokusundan dolayı sevmediği söyleniyor.Bu sene deneyeceğim bakalımGüzel düşünmüşsünüz.İlaçlı mücadele yapiyormusunuz