PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Acil 15 20 alt gübresi kullanan var mı ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="MASAY" data-source="post: 1368807" data-attributes="member: 73494"><p>Hocam ph 7nin üzerinde yüksek diye hatırlıyorum ve kireç yuzde 40 çok yüksek organik madde düşük çıkmıştı. Toprak yari kirac. .ayrıca potasyum istemediğin kadar yuksek. yillik ortalama yağış miktarımiz 800 mm.ve 20 kg dap 20 üre 20 can ve iki pas ile ortalama 500 kg buğday. Yağış bakim iyi olursa 600 e kadar çıkabiliyor. Ayni bölgede ayni tip taban ama Sulama olmadan ayni arazilerde 100 kg daha verimli buğday yetişiyor. Bu yari kıraç kuru arazilerimizde 400 kg aycicegi aldigimiz da oldu..ama ortalamamiz 250 civari...bu aycicegine hic gübre ve çapa olmaksızın veya tabana gubre ve tek capa yapilarak arada verim farkinin kayda değer şekilde oluşmaması yalnizca yağışa baglanabilir mi...eğer öyle ise biz gübre ve capa zahmetini boşa mi yapıyoruz.magnezyum ve boru da her yil yapraktan ortalama 300 er gram civarı veriyorum. Buna çinko da dahil....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MASAY, post: 1368807, member: 73494"] Hocam ph 7nin üzerinde yüksek diye hatırlıyorum ve kireç yuzde 40 çok yüksek organik madde düşük çıkmıştı. Toprak yari kirac. .ayrıca potasyum istemediğin kadar yuksek. yillik ortalama yağış miktarımiz 800 mm.ve 20 kg dap 20 üre 20 can ve iki pas ile ortalama 500 kg buğday. Yağış bakim iyi olursa 600 e kadar çıkabiliyor. Ayni bölgede ayni tip taban ama Sulama olmadan ayni arazilerde 100 kg daha verimli buğday yetişiyor. Bu yari kıraç kuru arazilerimizde 400 kg aycicegi aldigimiz da oldu..ama ortalamamiz 250 civari...bu aycicegine hic gübre ve çapa olmaksızın veya tabana gubre ve tek capa yapilarak arada verim farkinin kayda değer şekilde oluşmaması yalnizca yağışa baglanabilir mi...eğer öyle ise biz gübre ve capa zahmetini boşa mi yapıyoruz.magnezyum ve boru da her yil yapraktan ortalama 300 er gram civarı veriyorum. Buna çinko da dahil.... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Acil 15 20 alt gübresi kullanan var mı ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt