ACİLLLL Traktörden anlayan biri yardım edebilirmi lütfen

Ynt: ACİLLLL Traktörden anlayan biri yardım edebilirmi lütfen

geçen hafta amcamın 165 liginin diferansiyel kilit pedalını söktüm, pedalı tutan pimin, başlarını ince zımpara ile taşladım, pimi çıkaramadım, ama çekiçle döküm yerlere biraz vurunca piminin başları 1 cm kadar çıkıyor, böylelikle şuan gayet güzel çalışıyor. Bildiğim kadarıyla 240 da aynı durum var.

bastığında yükteyse zaten kastırır çıkmaz ama traktör rahatladığında kendi kendine çıkması lazım
inşallah pasla ilgili bir durumdur yoksa açılması gerekebilir

bence yaptır derim yani disk firen olmadığından kurtarmışın ben birgün bizim 286 goltla kazayağı cekiyorum mf leri bilirsiniz tek firenle dönerler tarlayı südüm yununun önüne gittim tam dönecem önü kalkar gibi oldu hafif firene bastım dönmeyince birazdaha bastım çat traktör istop etti ta yere düşüyordum tekerler kitlendi içerden difransiyelin kilidini kırmış teker bağlanmış kilit takılı kalmış hızlı giderkın tek firene de basınca kırdı hiç acımadı valla :D

mf lerın kılıdı gercekten cok sıkıntılı bu kılıt olayında en ıyı nh ve fıat serısı traktorler ferguson gercekten kılıdde cok kotu yenı cıkan modelelrı harıç

Kullanıyorum diferansiyel kilidini ama bi bizim köyde 240s ' i olan bikaç kişi diferansiyel kilidini iptal ettirdi

nailyetek link=topic=82504.msg981295#msg981295 date=1426267082' Alıntı:
Geri gideceksin o zaman çıkar, zaten geri az bişey hareket ettirmeden kilitten çıkması mucize
arkadasım fren pedalının govdeye gırdıgı yerdekı gresorlugu oldugu yerdekı ne denıyor burcun basındakı parcayı cıkar orayı gresle yagla veya pas cozucu dok calısır kendını orası paslanınca pedal gerı kalkmaz

ORION link=topic=82504.msg981311#msg981311 date=1426268207' Alıntı:
PEdalı elinle kaldır. muhtemel o pedalın içindeki menteşeler küflenmiştir içindeki yay pedalı kaldırmaya yetmiyordur. ve ya Nail abinin dediği gibi kilit devrede iken dreksiyon hafifde olsa büküldüğü taktirde kilit dişlisine yük binecek ve sıkıştıracaktır bu sebeble geri gidersen ancak dişli serbest kalır ve devreden çıkabilir
pedalın baglı oldugu mılın basında kı parcayı cıkar ve yagla orası paslanınca kaldırmaz mf cıler bılır

Tamam sağolasınız arkadaşlar teşekkür ederim birazdan deneyip sonuçları yazcam