Ağır yükle rampa aşşağı inme

Arkadaşlar traktörde ağır yük varken rampa aşşağı inerken devir saatinde ibre sona geliyo motor patlayacak gibi titriyo bu uzun sürerse kendini boşa atma gibi bir ihtimal olabilirmi

Sanzimsnda aşınma varsa vites boşa atabilir
Ben hiç boşa attığını görmedim
Ama rampa aşağı eğer arkandaki yük traktöru yenecek kadar fazla ise ve sen o yük ile inmeye çalışırsan rampa aşaği yapabilecek fazla şey yok tehlike ölüm Allah korusun
Rampa yukarı yükü cekemesen biraz sansin var
Rampa aşağı tedbir fren romork freni çok önemli
Yani motoru patlatcek gibi kompresör yapiyorsa inerken başka tehlikelrde beklemek gerek

Bizim burda belediye şöferlerinden bazıları debriyaja basmadan degiştiriyor herzaman değıl ama son gaz basıyor çekiyor o ara atiyor mercedes v6 otobüste yapanı gördüm ama bence araca zarar verir kendi malı olsa onu yapmaz emanetı ehline vermek gerekir..

Vites boşa atma ayların aşınmasından kaynaklanır.
Kara şanzımanda debriyaja basmadan gaza yüklenip bırakarak viteste değiştirilebilir.
Bazen tümsekten geçerken traktör boşlar, vitesten atabilir.

Bizim tt 65 de oluyordu küspe taşırken 16 ton yük traktöre hafif aşağı eğimde kafa atınca traktör boşa atıyordu kendini zaten frenlerinde hiç yok gibiydi 4 yıl kullandık 4000 saat sonra tt4 ile değiştik

16 tonmu masallah o yuku ya frenli yada frenli romorkla indirmen.gerek tt4 olsada motorun agirligi ayni sayilir bisey degismez motor zaten ayni

16 tonmu masallah o yuku ya frenli yada frenli romorkla indirmen.gerek tt4 olsada motorun agirligi ayni sayilir bisey degismez motor zaten ayni

IMG_7392_Original.JPG

Fazla rampamız yok

Abi kum mu bu surekli tasiyorsan bu yuklerle akis boşluğu olusur aks bile kesebilirsin tandem römork düşün traktörün arkasina binecek yük 2-3 tonu gecmese iyi olur ayrica 3 ton traktöre o yuk fazla

Yeni tip mfler gibi çatallı olmadığı sürece, kullanım şekline göre aşınıp atabilir veya takılı da kalabilir. Ben yaşamıştım 5000lik fordda ama motor devriyle alakası yok tamamen vitesle ilgili. Devirden olsa fordda kesinlikle atmazdı çünkü zaten rölantide iniyordum.

Rampalık yerlerde yaşıyorsanız fren çok önemli.Bizim bölgede rampalık geçen hafta tandem römork aldım 2 dingilide frenli istedim.Kendinizi riske atacak yük atmayın.Ben mecbur kaldım 135 e 5 tona yakın yük attım yer düzlükdü ama motor aks kesecek diye korkmuştum.