Aile ortakliklari hakkinda ne dusunuyorsunuz amca kardes vb ler arasinda nasıl bir iliski var birde birseyler alirken karar nasil oluyor
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 7041X using
TrakKulüp mobile app
Cok guzel bir konu olmus tesekkur ederim . Ben aile isletmesine sahipim , abim babam ve ben isleri yurutuyoruz , bi kere bizim hesap soyle isimiz beraber ancak gelirimiz ayri , kendi arazilerim var abimin arazileri var , babamin ve kardeslerimin arazileri var.
Biz abimle beraber babamin ve kardeslerimizin arazisini icarliyoruz , hersene onlarin icar paralarini yatiriyoruz , akabinde tum giderler abimle beraber ortak kasadan yapiliyor. Hasat edince tum yapilan giderler dustukten sorna kalan para ikiye bolunuyor abimle ben paylasiyorum . Boylece sen az aldin ben cok adim muhabbeti olmuyor .
Tarimdaki teknolojik gelismeleri ben takip ediyorum , pamuku ben abimle beraber ekiyorum , tum makine parkinin bakim onarim iyilestirme gelistirmesini ben yapiyorum . Ariza olunca misal abim beni ariyor soruyor .
Traktor isciligini ben ve abim beraber yapiyoruz (yer hazirlarken) . Tabiki yanimizda calisan adamlarla beraber yapiyoruz .
Ekilecek urune , vb beraber karar veriyoruz . İlaclama ve su sezonu geldigi zaman babamda bize yardin ediyor ucumuz beraber tarlalarimizi geziyoruz . Berbaer karar veriyoruz , daha da onemlisi birinin yaptigini digeri yikmiyor sadece tecrube dogrultusunda tavsiyeler veriyor . Aile isletmesi cok zor oldugu icin boyle kurallar koyduk ki ileride sorun problem olmasin diye .