PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Akademisyenin Kaleminden Buğday Masraf-Kâr Hesabı (2022)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="The_Hoca" data-source="post: 1415508" data-attributes="member: 76199"><p>4 11" pullukla 3 dk/saat alan sürebiliyoruz, yakıt 3 lt/dk.</p><p>Pulluk, 10 yıl önce 3500 TL idi, aynı pulluk 13 500 TL oldu.</p><p>2. ve 3. sürüm arasında fark olmaz , toprağı ufalamak için 2 kat kaz ayağı ile 3 kat tiller veya tırmık çekilir, 2 lt/dk yakıt harcanır.</p><p>Saman geliri olmaz, iyi sezonda 15 balye/dk , kurak sezonda 5 balye/dk , harman masraflarına çoğu zaman denk gelir.</p><p>Buğdaydan 30 kg tohumluk ayrılır , %10 firesi+ayıklama maliyeti çıkar.</p><p>500 kg/dk buğday , 250 kg/dk ayçiçek alabileceğimiz alandaki çiftçiler ayçiçeğine yöneldi.</p><p>Buğday ekimleri durdu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="The_Hoca, post: 1415508, member: 76199"] 4 11" pullukla 3 dk/saat alan sürebiliyoruz, yakıt 3 lt/dk. Pulluk, 10 yıl önce 3500 TL idi, aynı pulluk 13 500 TL oldu. 2. ve 3. sürüm arasında fark olmaz , toprağı ufalamak için 2 kat kaz ayağı ile 3 kat tiller veya tırmık çekilir, 2 lt/dk yakıt harcanır. Saman geliri olmaz, iyi sezonda 15 balye/dk , kurak sezonda 5 balye/dk , harman masraflarına çoğu zaman denk gelir. Buğdaydan 30 kg tohumluk ayrılır , %10 firesi+ayıklama maliyeti çıkar. 500 kg/dk buğday , 250 kg/dk ayçiçek alabileceğimiz alandaki çiftçiler ayçiçeğine yöneldi. Buğday ekimleri durdu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Akademisyenin Kaleminden Buğday Masraf-Kâr Hesabı (2022)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt