PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Akademisyenin Kaleminden Buğday Masraf-Kâr Hesabı (2022)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1415511" data-attributes="member: 59451"><p>Türkiyebuğday verimi ortalaması 2012 yılında dekarda 267 kilogramdı, oda çok uzun yıllar sonra 225 den 267 ye çıkmıştı. artmış olsa 270-280 olur sanırım bu yıllarda, bence artmamıştır zaten düşmediyse. Kaldıki bu ortalama kuru sulu tüm ekiliş buğdayların verim ortalaması, Türkiyenin sadece kuruda buğday verimi ortalamasının 250 bile olduğunu sanmıyorum ben.</p><p></p><p></p><p>gübre kullanımında dekar başına çok gerideyiz, zaten bildiğiniz gibi işte bu yılda o kadar çok gübresiz ekim yapan varki, yağışlı bir yıl geçirsek bile rekolteyi çok etkiler bu durum.</p><p></p><p>Misal bulgaristanın buğday verim ortalaması 2012 de 395 kilogramken, yine 2011 yılında bulgaristanın dekar başına Türkiyede kullanılan gübrenin 3 katı gübre kullanımı olduğunu tablolardan görmüştüm, romanya deseniz yine gübre kullanımında dekar başına 3 katımız gübre kullanıyordu.</p><p></p><p> Tablodaki 250 kilogram ortalama rakam olarak kullanılması mantıklı, yalnız 250 kilo buğdayın kuruda o kadar sapı çıkmaz, o rakamı 200 değilde 125 hesaplaması mantıklı olurdu, üstelik fiyatınıda bu yıl tarlada sap 0,85 den 0,6 lara düştü, kalkıp yüzde yüz artış hesaplarsa olmaz, kuruda ne zaman dekarı 50 liradan biçtireceksinde biçim parasının nerdeyse 5 katı 240 lira sap geliri olacak, bu tablodaki 240 lira gelir yanlış, öyle bir gelir olması imkansız, dolayısı ile 1290 lira gelire eklenen 240 lira şimdiden çok afaki bir rakam, biçim 50 sap geliri 240 lira, bu olacak iş yada olmuş bişey değilki, kuruda tarih yazmaz olduğunu.100 lira yazsaydı o bile çok ortalamada, çünkü sapı toplananı var toplanamayanı var, ortalama deyince iş çok değişir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1415511, member: 59451"] Türkiyebuğday verimi ortalaması 2012 yılında dekarda 267 kilogramdı, oda çok uzun yıllar sonra 225 den 267 ye çıkmıştı. artmış olsa 270-280 olur sanırım bu yıllarda, bence artmamıştır zaten düşmediyse. Kaldıki bu ortalama kuru sulu tüm ekiliş buğdayların verim ortalaması, Türkiyenin sadece kuruda buğday verimi ortalamasının 250 bile olduğunu sanmıyorum ben. gübre kullanımında dekar başına çok gerideyiz, zaten bildiğiniz gibi işte bu yılda o kadar çok gübresiz ekim yapan varki, yağışlı bir yıl geçirsek bile rekolteyi çok etkiler bu durum. Misal bulgaristanın buğday verim ortalaması 2012 de 395 kilogramken, yine 2011 yılında bulgaristanın dekar başına Türkiyede kullanılan gübrenin 3 katı gübre kullanımı olduğunu tablolardan görmüştüm, romanya deseniz yine gübre kullanımında dekar başına 3 katımız gübre kullanıyordu. Tablodaki 250 kilogram ortalama rakam olarak kullanılması mantıklı, yalnız 250 kilo buğdayın kuruda o kadar sapı çıkmaz, o rakamı 200 değilde 125 hesaplaması mantıklı olurdu, üstelik fiyatınıda bu yıl tarlada sap 0,85 den 0,6 lara düştü, kalkıp yüzde yüz artış hesaplarsa olmaz, kuruda ne zaman dekarı 50 liradan biçtireceksinde biçim parasının nerdeyse 5 katı 240 lira sap geliri olacak, bu tablodaki 240 lira gelir yanlış, öyle bir gelir olması imkansız, dolayısı ile 1290 lira gelire eklenen 240 lira şimdiden çok afaki bir rakam, biçim 50 sap geliri 240 lira, bu olacak iş yada olmuş bişey değilki, kuruda tarih yazmaz olduğunu.100 lira yazsaydı o bile çok ortalamada, çünkü sapı toplananı var toplanamayanı var, ortalama deyince iş çok değişir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Akademisyenin Kaleminden Buğday Masraf-Kâr Hesabı (2022)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt