PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Akademisyenin Kaleminden Buğday Masraf-Kâr Hesabı (2022)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mmurat(mecidiyeli)" data-source="post: 1441364" data-attributes="member: 95971"><p>Yıllardır pancar ekerim, pancarcıyım yani</p><p>Ama geçen sene yani 2021 yılında pancardan illallah ettim.42 kuruş fiyat verdiler, enflasyon oldu bizim fiyat belki 15 kuruşa falan geldi, külli zarar.cepten gitti resmen, sermayeden yedik.alışkanlıklar aniden değiştirilemediği için yavaş yavaş pancardan dönmeye başladım.bu sene ilk defa pancar alanımın %20sini mısır ekimine ayırdım.</p><p>Pancardan dekar başına 14 polarlı 8 ton pancar aldım.dekar başına 10bin lira topladı, 6000 lira masrafı var, 4 bin lira kar bıraktı.harcanan emeğin, rezilliğin, risklerin, stresin haddi hesabı yok.Pancar demek su düşmanı demek, ne yakmadık pompa bırakır ne kurutmadık sondaj.bu sene ektiğim mısırdansa dekarda 2 ton verim aldım.masrafı 5000 lira, dekarda 9 binlira topladı, 4000 lira kar bıraktı.serdim damlamayı yattım kulağımın üstüne, stresi yok, hastalığı yok, parayı beklemesi yok.pancarın parası daha yatacak da görecez, Şubatta yatırsalar zil takar göbek atarım.</p><p>önümüz sene pancar alanımın %50sine mısır ekeceğim kalan kısma pancar.</p><p>hatta şu ara hibe programı açıldı, mısır kurutma makinesi için proje yazdıracağım.mısırı eğer ki depolayabilir de nisan ayında tüccara satarsan kazanç olarak benzer bir tarla bitkisi yok.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mmurat(mecidiyeli), post: 1441364, member: 95971"] Yıllardır pancar ekerim, pancarcıyım yani Ama geçen sene yani 2021 yılında pancardan illallah ettim.42 kuruş fiyat verdiler, enflasyon oldu bizim fiyat belki 15 kuruşa falan geldi, külli zarar.cepten gitti resmen, sermayeden yedik.alışkanlıklar aniden değiştirilemediği için yavaş yavaş pancardan dönmeye başladım.bu sene ilk defa pancar alanımın %20sini mısır ekimine ayırdım. Pancardan dekar başına 14 polarlı 8 ton pancar aldım.dekar başına 10bin lira topladı, 6000 lira masrafı var, 4 bin lira kar bıraktı.harcanan emeğin, rezilliğin, risklerin, stresin haddi hesabı yok.Pancar demek su düşmanı demek, ne yakmadık pompa bırakır ne kurutmadık sondaj.bu sene ektiğim mısırdansa dekarda 2 ton verim aldım.masrafı 5000 lira, dekarda 9 binlira topladı, 4000 lira kar bıraktı.serdim damlamayı yattım kulağımın üstüne, stresi yok, hastalığı yok, parayı beklemesi yok.pancarın parası daha yatacak da görecez, Şubatta yatırsalar zil takar göbek atarım. önümüz sene pancar alanımın %50sine mısır ekeceğim kalan kısma pancar. hatta şu ara hibe programı açıldı, mısır kurutma makinesi için proje yazdıracağım.mısırı eğer ki depolayabilir de nisan ayında tüccara satarsan kazanç olarak benzer bir tarla bitkisi yok. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Akademisyenin Kaleminden Buğday Masraf-Kâr Hesabı (2022)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt