PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Akademisyenin Kaleminden Buğday Masraf-Kâr Hesabı (2022)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1441365" data-attributes="member: 59451"><p>Dekardan 2 ton alıyorsan güzel zaten, amma velakin bundan 30 yıl önce mısır ekilmezdi ve hiç mısır açığı yoktu ülkenin, şimdi o kadar mısır ekiliyor niye mısır açığı var ülkenin, Yıllrdır ilmizin ticaret borsasını bilirim, son 3-5 yılda muazzam mısır getiriliyor yığınlar mısır oluyor, eskiden hiç böyle mısır gelmezdi, nereye gidiyor bu kadar mısır, ne yapılıyor?, Hayvana veriliyor dersen olmaz hepsi gitmez.</p><p></p><p> Şimdi bazı tatlıcılarda imalatımız pancar şekerindendir yazmaya başladı, bazı gazlı içeceklerdede şeker pancar şekerinden imal edilmiştir yazmaya başladı..</p><p></p><p> Diyeceğim, 1 kilo konsantre mısır şurubun kullanarak 5 kilo şeker pancarına eşdeğer tatlandırmayı tercih eden gıda sanaayii oluştu, halkın sağlığınıda bozdular, aile doktorum diyorki aniden Türkiyede yüzde 20 şeker hastalığında artış yaşandı, neden oldu bilinmiyor dedi</p><p> bunların önüne geçilmesi için uğraşıcaz sende çayı şekersiz içeceksin verdiğim ilaçları kullanacaksın 107 olan şekerimi 93 e indirdi böylece, yani şekerim tam yükselmeye başlamışken tedbiri aldı kendince, aslında neden böyle artış oldu ben biliyorum dedim, durumu anlattım, üreticiyim bu işler artık gıdamızla oynama noktasında hep kazanmak isteyenlerin tercihi değişti dedim, olabilir demişti.</p><p></p><p></p><p>Diyeceğim dünyanın neyi ne yaptığı o kadar önemli değil, kendi tüketim şeklimizi kültürümüzü bırakmadan değişimi kökten yaşamadan, çevreyide her düzenimizde değiştirmeden önce durup düşünmek lazımdı, olmadı, dünya zaten senden 50 yıl önce tüketimi öğrendi üretimi bildi kalkınacağını kalkındı, bundan sonra zaten senden benden bizden bilinçsiz tüketim yaparak hiçbişey olmaz, bu ülkenin kaynaklarını doğru kullanıp kendimizi düzeltmemiz, değişimi yapmadan öncede iyi düşünmemiz gerekirken, bunları dahi yapamayacak kapasitede olmamız gerçekten üzücü.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1441365, member: 59451"] Dekardan 2 ton alıyorsan güzel zaten, amma velakin bundan 30 yıl önce mısır ekilmezdi ve hiç mısır açığı yoktu ülkenin, şimdi o kadar mısır ekiliyor niye mısır açığı var ülkenin, Yıllrdır ilmizin ticaret borsasını bilirim, son 3-5 yılda muazzam mısır getiriliyor yığınlar mısır oluyor, eskiden hiç böyle mısır gelmezdi, nereye gidiyor bu kadar mısır, ne yapılıyor?, Hayvana veriliyor dersen olmaz hepsi gitmez. Şimdi bazı tatlıcılarda imalatımız pancar şekerindendir yazmaya başladı, bazı gazlı içeceklerdede şeker pancar şekerinden imal edilmiştir yazmaya başladı.. Diyeceğim, 1 kilo konsantre mısır şurubun kullanarak 5 kilo şeker pancarına eşdeğer tatlandırmayı tercih eden gıda sanaayii oluştu, halkın sağlığınıda bozdular, aile doktorum diyorki aniden Türkiyede yüzde 20 şeker hastalığında artış yaşandı, neden oldu bilinmiyor dedi bunların önüne geçilmesi için uğraşıcaz sende çayı şekersiz içeceksin verdiğim ilaçları kullanacaksın 107 olan şekerimi 93 e indirdi böylece, yani şekerim tam yükselmeye başlamışken tedbiri aldı kendince, aslında neden böyle artış oldu ben biliyorum dedim, durumu anlattım, üreticiyim bu işler artık gıdamızla oynama noktasında hep kazanmak isteyenlerin tercihi değişti dedim, olabilir demişti. Diyeceğim dünyanın neyi ne yaptığı o kadar önemli değil, kendi tüketim şeklimizi kültürümüzü bırakmadan değişimi kökten yaşamadan, çevreyide her düzenimizde değiştirmeden önce durup düşünmek lazımdı, olmadı, dünya zaten senden 50 yıl önce tüketimi öğrendi üretimi bildi kalkınacağını kalkındı, bundan sonra zaten senden benden bizden bilinçsiz tüketim yaparak hiçbişey olmaz, bu ülkenin kaynaklarını doğru kullanıp kendimizi düzeltmemiz, değişimi yapmadan öncede iyi düşünmemiz gerekirken, bunları dahi yapamayacak kapasitede olmamız gerçekten üzücü. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Akademisyenin Kaleminden Buğday Masraf-Kâr Hesabı (2022)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt