PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Akademisyenin Kaleminden Buğday Masraf-Kâr Hesabı (2022)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1468525" data-attributes="member: 59451"><p>Bu yıl başka köyde iki tarlamda zabrus kurdu zararlısı oldu, birkaç gündür toprağı sıkıştırma ve iki çeşit ilaç uygulaması yapmak zorunda kaldım, geçen yılda bir tarlamda olmuştu, bu yıl kendi köyümüzdeki yerlerde yok bu zararlı, eski ilaçlarda yok artık tohumu ekerken uygulardık ve bu zararlının önüne daha iyi geçebilirdik ama şimdi olay çok değişti bilen bilir, bu yıl tohumlarıda başka memleketten amasyadan getirtmiştim, kaz yemese kurt yer tarla havaalanı gibi dümdüz olabilirde, bakmak ilgilenmek gerekir, masraf etmek işçilik yapmak emek vermek gerekir.</p><p></p><p> Bu işlerde muhtemel diye bişey yok, oldu diyelim, reel olarak bu gelirle bu kadar hayat standardım olabilir gibi çıkarımda yapamayız, maaşlı insanların yaptığı hesaplar sökmez, zaten sürekli değer kaybeden ₺ ile hesap hiç doğru sonuca çıkarmaz, sonucun yakınından bile geçmeyen durum ortaya çıkar, istikrarlı piyasa koşulları olursa, girdiler amortisman düş kazanç yapar, üç aşağı beş yukarı bir çıkarım yapar ve muhtemel beklentiye yakınsama veya yüzde 15 sapma ile olursa gelir bu kadar olur diyebilirsin, ama malesef üretici birde malını satmanın derdi ile uğraşmaktadır, bolluk olsa üreticinin malı ucuz olur al diye yalvarır herkeze, yokluk olsa ithalat olur yine malı ucuz olur.</p><p> </p><p> Kısaca çiftçinin malı para etmez vesselam, muhtemel beklenti hep bu, başka bişey bekleme.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1468525, member: 59451"] Bu yıl başka köyde iki tarlamda zabrus kurdu zararlısı oldu, birkaç gündür toprağı sıkıştırma ve iki çeşit ilaç uygulaması yapmak zorunda kaldım, geçen yılda bir tarlamda olmuştu, bu yıl kendi köyümüzdeki yerlerde yok bu zararlı, eski ilaçlarda yok artık tohumu ekerken uygulardık ve bu zararlının önüne daha iyi geçebilirdik ama şimdi olay çok değişti bilen bilir, bu yıl tohumlarıda başka memleketten amasyadan getirtmiştim, kaz yemese kurt yer tarla havaalanı gibi dümdüz olabilirde, bakmak ilgilenmek gerekir, masraf etmek işçilik yapmak emek vermek gerekir. Bu işlerde muhtemel diye bişey yok, oldu diyelim, reel olarak bu gelirle bu kadar hayat standardım olabilir gibi çıkarımda yapamayız, maaşlı insanların yaptığı hesaplar sökmez, zaten sürekli değer kaybeden ₺ ile hesap hiç doğru sonuca çıkarmaz, sonucun yakınından bile geçmeyen durum ortaya çıkar, istikrarlı piyasa koşulları olursa, girdiler amortisman düş kazanç yapar, üç aşağı beş yukarı bir çıkarım yapar ve muhtemel beklentiye yakınsama veya yüzde 15 sapma ile olursa gelir bu kadar olur diyebilirsin, ama malesef üretici birde malını satmanın derdi ile uğraşmaktadır, bolluk olsa üreticinin malı ucuz olur al diye yalvarır herkeze, yokluk olsa ithalat olur yine malı ucuz olur. Kısaca çiftçinin malı para etmez vesselam, muhtemel beklenti hep bu, başka bişey bekleme. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Akademisyenin Kaleminden Buğday Masraf-Kâr Hesabı (2022)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt