PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
AMİNO ASİTLERİN GEREKLİLİĞİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1373038" data-attributes="member: 86165"><p>Merkez Anadolu Kimya'nın Andolamin ve Green Amin adlı amino asitlerini kullandım ve çok memnun kaldım. İsabion'dan hiç farkı yok diyebilirim. Valagronun ürünlerinden ise daha iyi bence. </p><p></p><p>Andolamini daha erken dönemde Green Amini ise hormon içeriğinden dolayı çiçeklenme öncesi kullanıyorum. Yanında combi ve üre tabiki olmalı. Ancak mikro elementler için illa combi vermek gerekmiyor. Çinko-mangan-demir-sodyum molibdat-bakır-bor vs uygun dozlarda siz de karıştırabilirsiniz. Combiye göre maliyeti %20 olur. Son dönemde kaliteli bir combi yeterli olur. </p><p></p><p>Aslında amino asit dediğimiz bitkiye yapraktan üre vermektir. Kökten aldığı azotu sentezleyip amino aside dönüştürüyor. Yapraktan üre vermek de amino asit vermek teknik olarak aynı şey. Ancak kaliteli firmaların ürünlerinde bazı hormonlar ve iyi üretim metodlarından geçmiş amino asitler bulunur. Faydası çok daha fazla olabilir.</p><p></p><p>Bir bitkinin stres altında olmadığı herhangi bir dönem yoktur. Çünkü açık tarlada bir çok negatif faktöre maruz kalır. 15-25 derecede , nemi , topraktaki besin oksijen ve su dengesini sabit tutamayacağımız için optimumdam uzaklaşılan her ortam stres faktörüdür. Gözle görülmez ama illaki yaşar. Bir insanın ateşli ağır bir hastalık geçirmesi ile aç ve susuz olması gibi düşünün. Biri gözle görülür diğeri çok normaldir ancak yine bir stres yaşar. Bitki de aynı şekilde.</p><p></p><p>Kökten alabileceği besin elementlerinin üst limiti bellidir. Yapraktan yapılan her besleme serum niteliği taşır. Her 10 günde bir yapraktan kolay alınabilen besin elementiyle besleyebilseydik verim potansiyeline çok yaklaşırdık. Ancak tabi yeterli su olduğu taktirde. Verdiğimiz her gübre yaprak gübresi amino asit vs hepsinin kullanılabilmesi için bitkiye su lazım. Yağmur sonraları yaprak beslemesi bu yüzden daha faydalı oluyor. </p><p></p><p>Mevsim ve iklimsel şartlara göre yağmış-sıcaklık dengeli bir besleme yapılmalı illaki stres yaşadığını gözle görmeyi beklememek gerekiyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1373038, member: 86165"] Merkez Anadolu Kimya'nın Andolamin ve Green Amin adlı amino asitlerini kullandım ve çok memnun kaldım. İsabion'dan hiç farkı yok diyebilirim. Valagronun ürünlerinden ise daha iyi bence. Andolamini daha erken dönemde Green Amini ise hormon içeriğinden dolayı çiçeklenme öncesi kullanıyorum. Yanında combi ve üre tabiki olmalı. Ancak mikro elementler için illa combi vermek gerekmiyor. Çinko-mangan-demir-sodyum molibdat-bakır-bor vs uygun dozlarda siz de karıştırabilirsiniz. Combiye göre maliyeti %20 olur. Son dönemde kaliteli bir combi yeterli olur. Aslında amino asit dediğimiz bitkiye yapraktan üre vermektir. Kökten aldığı azotu sentezleyip amino aside dönüştürüyor. Yapraktan üre vermek de amino asit vermek teknik olarak aynı şey. Ancak kaliteli firmaların ürünlerinde bazı hormonlar ve iyi üretim metodlarından geçmiş amino asitler bulunur. Faydası çok daha fazla olabilir. Bir bitkinin stres altında olmadığı herhangi bir dönem yoktur. Çünkü açık tarlada bir çok negatif faktöre maruz kalır. 15-25 derecede , nemi , topraktaki besin oksijen ve su dengesini sabit tutamayacağımız için optimumdam uzaklaşılan her ortam stres faktörüdür. Gözle görülmez ama illaki yaşar. Bir insanın ateşli ağır bir hastalık geçirmesi ile aç ve susuz olması gibi düşünün. Biri gözle görülür diğeri çok normaldir ancak yine bir stres yaşar. Bitki de aynı şekilde. Kökten alabileceği besin elementlerinin üst limiti bellidir. Yapraktan yapılan her besleme serum niteliği taşır. Her 10 günde bir yapraktan kolay alınabilen besin elementiyle besleyebilseydik verim potansiyeline çok yaklaşırdık. Ancak tabi yeterli su olduğu taktirde. Verdiğimiz her gübre yaprak gübresi amino asit vs hepsinin kullanılabilmesi için bitkiye su lazım. Yağmur sonraları yaprak beslemesi bu yüzden daha faydalı oluyor. Mevsim ve iklimsel şartlara göre yağmış-sıcaklık dengeli bir besleme yapılmalı illaki stres yaşadığını gözle görmeyi beklememek gerekiyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
AMİNO ASİTLERİN GEREKLİLİĞİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt