PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
AMİNO ASİTLERİN GEREKLİLİĞİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cihan51" data-source="post: 1373217" data-attributes="member: 73997"><p>Kendi tarlalarımızda bir yıl arpa veya bugday ekiyoruz diğer yıl fasulye ekiyoruz. Yazdan anızlara elimden geldiği kadar hayvan gübresi çekiyorum bazısı yanık oluyor bazısında yaş oluyor köme olarak döküyoruz güze kadar baya yanıyor ve dağıtıyoruz sonrada toprak işlemesi yapıyoruz.</p><p>Tabi icar ektiğimiz tarlalar da var icar pahallı olduğu için bugday veya arpa ile münavebe yapamıyoruz masrafını kurtarmıyor üst üste fasulye ekiyoruz mecburen.</p><p>Sizin de dediginiz gibi kıştan yeşil gübre yapmak için biseyler ekmek istiyorum ama kış soğuk geçiyor bizim bölgede Nisandada toprak işleme yapmak gerekiyor ozamana kadarda ekilen bitki çok az büyüyor uğraşmaya deyermi diye bi karar veremedim.</p><p></p><p>Damlama toplama yaparken fasulye tarlada olduğu için toplamak çok zor oluyor birde yabancı ot olunca çok daha zor oluyor hemde öyle verime etki edecek düzeyde olmuyor ama çok azda ot olsa damlama sıra arasında olduğundan otlara takılıyor.</p><p></p><p>Nohutu bende ekiyorum bizim bölgede kara cim sorunu hıc olmadı ama erken ekimde yabancı ot sorunu oluyor birde erken ekimde biraz acele ediyoruz toprak tavi ağır oluyor buda yabancı ota neden oluyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cihan51, post: 1373217, member: 73997"] Kendi tarlalarımızda bir yıl arpa veya bugday ekiyoruz diğer yıl fasulye ekiyoruz. Yazdan anızlara elimden geldiği kadar hayvan gübresi çekiyorum bazısı yanık oluyor bazısında yaş oluyor köme olarak döküyoruz güze kadar baya yanıyor ve dağıtıyoruz sonrada toprak işlemesi yapıyoruz. Tabi icar ektiğimiz tarlalar da var icar pahallı olduğu için bugday veya arpa ile münavebe yapamıyoruz masrafını kurtarmıyor üst üste fasulye ekiyoruz mecburen. Sizin de dediginiz gibi kıştan yeşil gübre yapmak için biseyler ekmek istiyorum ama kış soğuk geçiyor bizim bölgede Nisandada toprak işleme yapmak gerekiyor ozamana kadarda ekilen bitki çok az büyüyor uğraşmaya deyermi diye bi karar veremedim. Damlama toplama yaparken fasulye tarlada olduğu için toplamak çok zor oluyor birde yabancı ot olunca çok daha zor oluyor hemde öyle verime etki edecek düzeyde olmuyor ama çok azda ot olsa damlama sıra arasında olduğundan otlara takılıyor. Nohutu bende ekiyorum bizim bölgede kara cim sorunu hıc olmadı ama erken ekimde yabancı ot sorunu oluyor birde erken ekimde biraz acele ediyoruz toprak tavi ağır oluyor buda yabancı ota neden oluyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
AMİNO ASİTLERİN GEREKLİLİĞİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt