Ben geçen yıl sıfır aldım 5 yıl ziraat kredi kullandım ağustos 6'da aldım 29 eylülde banka işlemi yaptırdım fatura kesti alırken benim muayene bitti fırsat bulup yaptıramadım dedim o önemli değil ne çıkarsa sana dedi. Ruhsat plaka sigortayı bayi karşıladı.
Traktörcülerin söylediği fiyat kdv dahil olması lazım. Yeni aldığımız traktörlere kesilmişti hep bizim.
Ana satıcı yani esas acentası satarken toplam miktarı açıklar ve sözleşme yapar, sizlerin ki öyle olunca sorun olmamış;
Örnek verirsek;
Acentadan kişi almış ve fatura kesilmemiş, aradan zaman geçmiş o kişi plakasız traktörü galeriye götürüp diğer traktör ile takas etmiş olsun,
Galerici az kullanılmış ama ikinci el traktörü satışa çıkardığı zaman istediği fiyata kdv ayrıca diğer masraflar dahil mi değil mi konuşulacak?
Çünkü fatura hala ana acenta üzerinde, hatta öyle durumlarda acenta satışı vermez "traktörün ödenmeyen taksitleri var ilk alan kişi ödesin veya siz ödeyin" deme hakkı var
Ara sıra karşılaşırız, galeride daha 3 aylık traktör var; Adam uzak illerden acentadan almış ve daha ödemesi varken getirip galeriye peşin para satmış!
Öyle durumlarda çok dikkatli olunacak hatta yapılan anlaşma noterde resmiyete dökülecek, zira sonradan satış sorunu çıkarsa alıcı zarar görmesin
Kendi düşüncem ne acentalara ne de galericilere asla güvenmem zaten ticaret hata affetmez