Arkadaşlar toplanın..(önemli)

Arkadaşlar malum havalar soğudu tohum ekimi geldi gübreleri hazirladik ekipmanlar yağlandi demirler bilendi mazotlar alındı herşey tamam fakat trakya bölgesinde aşırı derece kuraklik mevcut 2 gündur hafif yağan yağmurlar 1 parmak işledi bizim için yeterli değil sizin bölgenizde durumlar nasil ve hava durumndan haber alan varsa paylasabilirmi kasım ayı içerisinde yagış varmı görüşlerinizi bekliyorum..(Allah yardımcımız olsun)..

Arkadaşlar malum havalar soğudu tohum ekimi geldi gübreleri hazirladik ekipmanlar yağlandi demirler bilendi mazotlar alındı herşey tamam fakat trakya bölgesinde aşırı derece kuraklik mevcut 2 gündur hafif yağan yağmurlar 1 parmak işledi bizim için yeterli değil sizin bölgenizde durumlar nasil ve hava durumndan haber alan varsa paylasabilirmi kasım ayı içerisinde yagış varmı görüşlerinizi bekliyorum..(Allah yardımcımız olsun)..

Meteoroloji raporlarını takip ediyorum. Bu gün çok yağmur yağması gerekiyordu ama hava tamamen güneşli geçti. Şimdi 3 gün sonra yağmur diyor.

Bütün araziler ve ekipman hazır Allah'ın izniyle. Ben ve arkadaşlar yağmuru bekliyoruz.

Ekim ortasında yağış ve soğuk hava var gösteriyordu fakat sıcaklıklar artıyor. Bizim orda buğday ekmeyi bitirdi çoğu aşırı kurak tarlalardan saman gibi toz çıkıyor. Çoğu mibzeri gezdirememekten şikayetçi. Allah yardımcımız olsun.

Bu gün içinde takip ettiğim kadarı ile hava durumunu 3 kere değiştirdi accuweather adı site, ani basınç değişiklikleri oluyor herhalde, eylül ayının başında olması gerektiği gibi bizim burda..

endişelenmeyelim arkadaşlar cenabı allah verir inşallah rahmetini şimdiye kadar buğdayın ekilmediği hiç bir yıl olmadı allahın izniyle. uzmanlar bu kışın soğuk ve yağışlı geçeceğini tahmin ediyorlar ama allah bilir. gerçe bizim için yağışın yıl içinde dağılımı ok önemli tabiki

biz hep kuruya ekiyoz tava ekecem diye bekleyenlerden bir farkını görmedim. yine kuruya ektik öyleki tozda mibzerin kapağını açıp ekini kontrol ederken ekin gözükmüyor o derece yani.