PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
arpa gübrelemesi hakkında...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="özgür" data-source="post: 908711" data-attributes="member: 54456"><p>s.a arkadaşlar.size sormak istediğim bir kaç konu var.bu sene 150 dekar kadar arpa ektim.ekimi yaparken dönüme 25 kg civarı tohum ve 18 kg civarıda dap gübresi verdim.aslında tohumu dönüme 23 kg olarak hesap etmiştik ama mibzerle bir türülü ayar tututuramadık geneline 25kg civarı düştü tohum.kasım 18 gibi ektim tohumu.45 dönümü sulu arazi gerisi kuru.sulu oalnlarda sulama yapmıyoruz.asıl sormak isteğim şuan havalar sürekli yağışlı hangi gübreyi atsam bir türlü karar veremedim.aklımdan geçen şubatın ilk haftası gibi hava şartları uygun olursa dönüme 15 kg üre atmayı düşünüyorum ama sonrasında yağmur yağmazsa azotda büyük kayıplar oluyor ve çekiniyorum.buranın hava şarlarına bell olmuyor.yada mart ayı ilk haftası gibi dönüme 20kg %33 nitrat atayım diyorum kafam bu konuda çok karışık.bugün tarlayı gezdiğimde tarlanın genel durumu çimlenmesi filan çok iyi ama ilersi ne gösteriri bilemem.normalde arpa kuruda dönüme 10-12 kg saf azot yeterli oluyor diye biliyorum.gübre konusunda ne yapmam gerekir üre atarsam havalar kurak giderse çok kayıbım olurmu.üre atarsam maliyet daha düşük olacak.ürede 50 kilo çuvalda 23 kg saf azot varken nitratta 16.5 kg saf azot var bu yüznden üre daha ekonomik olacak benim için.ben üst gübreyi tek seferde vericem bunun için üremi daha uygun olur yoksa nitratmı.yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..not:balıkesirde oturuyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="özgür, post: 908711, member: 54456"] s.a arkadaşlar.size sormak istediğim bir kaç konu var.bu sene 150 dekar kadar arpa ektim.ekimi yaparken dönüme 25 kg civarı tohum ve 18 kg civarıda dap gübresi verdim.aslında tohumu dönüme 23 kg olarak hesap etmiştik ama mibzerle bir türülü ayar tututuramadık geneline 25kg civarı düştü tohum.kasım 18 gibi ektim tohumu.45 dönümü sulu arazi gerisi kuru.sulu oalnlarda sulama yapmıyoruz.asıl sormak isteğim şuan havalar sürekli yağışlı hangi gübreyi atsam bir türlü karar veremedim.aklımdan geçen şubatın ilk haftası gibi hava şartları uygun olursa dönüme 15 kg üre atmayı düşünüyorum ama sonrasında yağmur yağmazsa azotda büyük kayıplar oluyor ve çekiniyorum.buranın hava şarlarına bell olmuyor.yada mart ayı ilk haftası gibi dönüme 20kg %33 nitrat atayım diyorum kafam bu konuda çok karışık.bugün tarlayı gezdiğimde tarlanın genel durumu çimlenmesi filan çok iyi ama ilersi ne gösteriri bilemem.normalde arpa kuruda dönüme 10-12 kg saf azot yeterli oluyor diye biliyorum.gübre konusunda ne yapmam gerekir üre atarsam havalar kurak giderse çok kayıbım olurmu.üre atarsam maliyet daha düşük olacak.ürede 50 kilo çuvalda 23 kg saf azot varken nitratta 16.5 kg saf azot var bu yüznden üre daha ekonomik olacak benim için.ben üst gübreyi tek seferde vericem bunun için üremi daha uygun olur yoksa nitratmı.yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..not:balıkesirde oturuyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
arpa gübrelemesi hakkında...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt