PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
arpa gübrelemesi hakkında...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 909433" data-attributes="member: 20560"><p><strong>Ynt: arpa gübrelemesi hakkında...</strong></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>'20 kg atmış olsa' kısmını ben görmedim, hatta şimdi tekrar baktım ama yine göremedim, belkide sizin cevabınızdan sonra konuyu açan mesajını değiştirilmiş olabilir. Şayet öyleyse benim dahlim dışında ama yinede özür dileriz, sorun yok. </p><p></p><p>Galiba sizin DAP içeriğini bilmediğinizi zannettiğimi düşündünüz. Bu benim aklıma bile gelmez.</p><p>Hesaba gelirsek bende kağıt kalem kullanmadım ama sizi tanıyan ve bu konuda otorite gören arkadaşlar yazınızı olduğu gibi alıp DAP içerisindeki saf azot miktarını yanlış anlamasınlar diye yazdım. </p><p>Nüansın kelime manasını biliyorum manasından fazla önem verecekte değilim.</p><p></p><p>Konu sahibi ( muhtemelen ektiği çeşidin özelliği olarak ) arpanın çok azot kullanıldığında yattığından bahsetmiş. Sizde 700kg/da verimden bahsetmişsiniz belki aynı çeşidi konuşmuyor olabiliriz. Bildiğim kadarı ile arpa yatarsa verim ve kalite çok düşüyor. Sapı zayıf ve hele hele normalden sık ekilmiş, çıkışı iyi olan arpanın yağışlı bir sezonda bol azot verilirse yatma riskinden bahsettim. Ve bu ihtimalin göz önünde bulundurulması taraftarıyım. </p><p>Sizin hesabınız yanlış demiyorum. Durumun spesifik olduğunu bu sebeple genel bir reçetenin geri tepebileceğini düşünüyorum. </p><p>Elbette bu bana doğru gelen yöntem. </p><p>Belkide sadece bana doğru geliyordur.</p><p></p><p>Deyimlere kapım açık fakat bu sebep sonuç bakımından konumuza uygun değil. Ne yani arpa nasıl olsa yatacak hiç olmazsa kuvvetli görünsün diye fazladan gübre mi atacağız? Yatmaya eğimli arpayı birde fazla azotla tetiklemeyin ( üreticiye ) diyorum.</p><p>Hem erkenden yatan ' ölü ama tok ' arpanın tonunun para yapacağını sanmam. </p><p>Bu işi para kazanmak için yapıyorsam tabiiki. </p><p>Kaldı ki asıl hedef üreticinin doyması.</p><p></p><p>Sonuç olarak sizin, benim, bir başkasının yada alınan ortak kararı uygulama gibi bir zorunluluk yok mesaj sahibi dilediğini yapacak.</p><p>.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 909433, member: 20560"] [b]Ynt: arpa gübrelemesi hakkında...[/b] '20 kg atmış olsa' kısmını ben görmedim, hatta şimdi tekrar baktım ama yine göremedim, belkide sizin cevabınızdan sonra konuyu açan mesajını değiştirilmiş olabilir. Şayet öyleyse benim dahlim dışında ama yinede özür dileriz, sorun yok. Galiba sizin DAP içeriğini bilmediğinizi zannettiğimi düşündünüz. Bu benim aklıma bile gelmez. Hesaba gelirsek bende kağıt kalem kullanmadım ama sizi tanıyan ve bu konuda otorite gören arkadaşlar yazınızı olduğu gibi alıp DAP içerisindeki saf azot miktarını yanlış anlamasınlar diye yazdım. Nüansın kelime manasını biliyorum manasından fazla önem verecekte değilim. Konu sahibi ( muhtemelen ektiği çeşidin özelliği olarak ) arpanın çok azot kullanıldığında yattığından bahsetmiş. Sizde 700kg/da verimden bahsetmişsiniz belki aynı çeşidi konuşmuyor olabiliriz. Bildiğim kadarı ile arpa yatarsa verim ve kalite çok düşüyor. Sapı zayıf ve hele hele normalden sık ekilmiş, çıkışı iyi olan arpanın yağışlı bir sezonda bol azot verilirse yatma riskinden bahsettim. Ve bu ihtimalin göz önünde bulundurulması taraftarıyım. Sizin hesabınız yanlış demiyorum. Durumun spesifik olduğunu bu sebeple genel bir reçetenin geri tepebileceğini düşünüyorum. Elbette bu bana doğru gelen yöntem. Belkide sadece bana doğru geliyordur. Deyimlere kapım açık fakat bu sebep sonuç bakımından konumuza uygun değil. Ne yani arpa nasıl olsa yatacak hiç olmazsa kuvvetli görünsün diye fazladan gübre mi atacağız? Yatmaya eğimli arpayı birde fazla azotla tetiklemeyin ( üreticiye ) diyorum. Hem erkenden yatan ' ölü ama tok ' arpanın tonunun para yapacağını sanmam. Bu işi para kazanmak için yapıyorsam tabiiki. Kaldı ki asıl hedef üreticinin doyması. Sonuç olarak sizin, benim, bir başkasının yada alınan ortak kararı uygulama gibi bir zorunluluk yok mesaj sahibi dilediğini yapacak. . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
arpa gübrelemesi hakkında...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt