PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Arpa Yapraklarındaki Problem Hakkında Yardım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 951417" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Arpa Yapraklarındaki Problem Hakkında Yardım</strong></p><p></p><p>Pas ilaçlarında yakın atıldığı an af yok. </p><p></p><p>Potastum hastalık direnci, magnezyum onarım için atılacak. Pek önemsenmeden ama magnezyum:</p><p></p><p>1-) aynı azot, fosfor gibi bi makro elementtir. Yani hem çok kullanılır, hem de önemlidir. Bu yıl gibi soğuk senelerde, bitki hastalık yada soğuk nedeni ile aldığı aldığı hasar sonrası, solunumu normal hale getirebilmek için klorofil üretimini artırır. </p><p></p><p>Klorofilin üretiminin artması demek, daha fazla magnezyum kullanımı demek. Eğer toprakta yeterli yoksa, (ki içimizde topraktan magnezyum gübrelemesi yapmış kaç kişi vardır?) onarım gecikir, hatta hiç yapılamaz, yeşil aksam (klorofil) azalır, solunum düşer, verim azalır. </p><p></p><p>2-) hani anlaşılır olması açısından 'magnezyum klorofilin ham maddesidir' diyoruz ya. İşin bilimsel açıklaması: 'magnezyum klorofilin merkez atomudur'. O olmadan klorofil üretilmiyor.</p><p></p><p>300 gr/da potasyum nitrat. (Potasyum 400 ' e kadar çıkabilir)</p><p>100 gr/da magnezyum sülfat. </p><p></p><p></p><p>Niye üstüne basa basa hep bu ikiliyi söylüyoruz:</p><p></p><p>'Yan etkisi yok' </p><p></p><p>Toprakta 'fazlalığı' bitkiye zarar vermeyen tek element 'potasyum'dur. Çok çok yüksek dozlarda görülen tek yan etkisi 'magnezyumu azaltmasıdır' (magnezyumu biraz da bu yüzden veriyoruz)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 951417, member: 21067"] [b]Ynt: Arpa Yapraklarındaki Problem Hakkında Yardım[/b] Pas ilaçlarında yakın atıldığı an af yok. Potastum hastalık direnci, magnezyum onarım için atılacak. Pek önemsenmeden ama magnezyum: 1-) aynı azot, fosfor gibi bi makro elementtir. Yani hem çok kullanılır, hem de önemlidir. Bu yıl gibi soğuk senelerde, bitki hastalık yada soğuk nedeni ile aldığı aldığı hasar sonrası, solunumu normal hale getirebilmek için klorofil üretimini artırır. Klorofilin üretiminin artması demek, daha fazla magnezyum kullanımı demek. Eğer toprakta yeterli yoksa, (ki içimizde topraktan magnezyum gübrelemesi yapmış kaç kişi vardır?) onarım gecikir, hatta hiç yapılamaz, yeşil aksam (klorofil) azalır, solunum düşer, verim azalır. 2-) hani anlaşılır olması açısından 'magnezyum klorofilin ham maddesidir' diyoruz ya. İşin bilimsel açıklaması: 'magnezyum klorofilin merkez atomudur'. O olmadan klorofil üretilmiyor. 300 gr/da potasyum nitrat. (Potasyum 400 ' e kadar çıkabilir) 100 gr/da magnezyum sülfat. Niye üstüne basa basa hep bu ikiliyi söylüyoruz: 'Yan etkisi yok' Toprakta 'fazlalığı' bitkiye zarar vermeyen tek element 'potasyum'dur. Çok çok yüksek dozlarda görülen tek yan etkisi 'magnezyumu azaltmasıdır' (magnezyumu biraz da bu yüzden veriyoruz) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Arpa Yapraklarındaki Problem Hakkında Yardım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt