PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Arpa Yapraklarındaki Problem Hakkında Yardım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mehmet Tolga AKALIN" data-source="post: 951490" data-attributes="member: 45255"><p><strong>Ynt: Arpa Yapraklarındaki Problem Hakkında Yardım</strong></p><p></p><p>Gördüğüm kadarı ile bu hastalık 'arpa yaprak leke hastalığı' litresinde 450 gr prohocloroz etken madde içeren ucuz bir pas ilacı atmalısın ivedilikle . Geçtiğimiz yıl arpalarda aynı sorunu yaşamıştım. Önce kökboğazı için input daha sonra da pas için altis uyguladım hem buğdaylara hem arpalara ... Sonuçta buğdaylarda hiçbir sorun olmamasına rağmen arpalarda bu hastalık zuhur etti ... ikinci uygulama ile durdurduk ancak tedavi edemedik. Sebaziosun söylediği gibi magnezyunm ve potasyum terkipli bir yaprak gübrelemesini de hemen arkasından yaparsan sanırım kısmen tedavi de oluşabilir. Bu hastalık arpaya mahsus bir hastalık ... Bu yıl 330 dönüm arpada iki defa önleyici olarak uyguladık şu an hiçbir sorun yok. Bayer madisonun arpada bu hastalığa karşı etkili olduğunu mühendisleri söyledi ancak sen zaten pas ilacı atmışsın bence madison ile maliyeti yükseltme</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mehmet Tolga AKALIN, post: 951490, member: 45255"] [b]Ynt: Arpa Yapraklarındaki Problem Hakkında Yardım[/b] Gördüğüm kadarı ile bu hastalık 'arpa yaprak leke hastalığı' litresinde 450 gr prohocloroz etken madde içeren ucuz bir pas ilacı atmalısın ivedilikle . Geçtiğimiz yıl arpalarda aynı sorunu yaşamıştım. Önce kökboğazı için input daha sonra da pas için altis uyguladım hem buğdaylara hem arpalara ... Sonuçta buğdaylarda hiçbir sorun olmamasına rağmen arpalarda bu hastalık zuhur etti ... ikinci uygulama ile durdurduk ancak tedavi edemedik. Sebaziosun söylediği gibi magnezyunm ve potasyum terkipli bir yaprak gübrelemesini de hemen arkasından yaparsan sanırım kısmen tedavi de oluşabilir. Bu hastalık arpaya mahsus bir hastalık ... Bu yıl 330 dönüm arpada iki defa önleyici olarak uyguladık şu an hiçbir sorun yok. Bayer madisonun arpada bu hastalığa karşı etkili olduğunu mühendisleri söyledi ancak sen zaten pas ilacı atmışsın bence madison ile maliyeti yükseltme [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Arpa Yapraklarındaki Problem Hakkında Yardım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt