PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Arpa'da son durum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="özgür" data-source="post: 1340203" data-attributes="member: 54456"><p>Buğday avantajlı olabilir.Lisanslı depo her yerde yok.Kıraç yerlerde buğdaydan 200-250 kg biçerken arpadan 500 kg biçiyorsun.Buğdayda değerler düşük olursa süne olursa fiyatı yemlik sınıfında gidiyor.Bu sene kışın arpayı 1500-1600 dan alıyorlardı.Zaten buğdaylarımız yemlik gidiyor.Bende ekmeklik buğday ekmiyorum.Yemlik ve verimi yüksek buğday ekiyorum.Sizin orda buğday daha avantajlı olabilir.Bizim burda arpa buğdaya göre daha avantajlı.Arpa daha kolay müşteri buluyor.Geçen sene ekmeklik buğday 1350 lira iken ben burda 1300 liradan arpa verdim.Arpa risksiz su ihtiyacı fazla olmaz sarı pas septorya riski olmaz.Ortalama bir gübre ile çok rahat 400-500 kg görür.İyi bir bakımla kara toprak kıraç yerlerden hemde üst üste her sene arpa ekilen yerlerden 600-700 kg bile biçersin.Bu bu rakamları hangi buğday çeşidi verecek.Buğday çok emek ister çok su ister kıraç yerde yağmuru alamazsa tane doldurmadan döner.Arpa zaten bizm burda nisan 15 gibi başak çıkarırı.Baharın ilk yağmurlarını alsa yeter zaten.Onun için arpa ile buğdayı kııyaslama yapmak için arazinin durumu kıraç mı sulumu ona göre değerlendirmek lazım.Sulu yerde tabikide buğday ekerim.Ama kıraç yerlerde arpa buğdaydan çok daha iyi ve risksiz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="özgür, post: 1340203, member: 54456"] Buğday avantajlı olabilir.Lisanslı depo her yerde yok.Kıraç yerlerde buğdaydan 200-250 kg biçerken arpadan 500 kg biçiyorsun.Buğdayda değerler düşük olursa süne olursa fiyatı yemlik sınıfında gidiyor.Bu sene kışın arpayı 1500-1600 dan alıyorlardı.Zaten buğdaylarımız yemlik gidiyor.Bende ekmeklik buğday ekmiyorum.Yemlik ve verimi yüksek buğday ekiyorum.Sizin orda buğday daha avantajlı olabilir.Bizim burda arpa buğdaya göre daha avantajlı.Arpa daha kolay müşteri buluyor.Geçen sene ekmeklik buğday 1350 lira iken ben burda 1300 liradan arpa verdim.Arpa risksiz su ihtiyacı fazla olmaz sarı pas septorya riski olmaz.Ortalama bir gübre ile çok rahat 400-500 kg görür.İyi bir bakımla kara toprak kıraç yerlerden hemde üst üste her sene arpa ekilen yerlerden 600-700 kg bile biçersin.Bu bu rakamları hangi buğday çeşidi verecek.Buğday çok emek ister çok su ister kıraç yerde yağmuru alamazsa tane doldurmadan döner.Arpa zaten bizm burda nisan 15 gibi başak çıkarırı.Baharın ilk yağmurlarını alsa yeter zaten.Onun için arpa ile buğdayı kııyaslama yapmak için arazinin durumu kıraç mı sulumu ona göre değerlendirmek lazım.Sulu yerde tabikide buğday ekerim.Ama kıraç yerlerde arpa buğdaydan çok daha iyi ve risksiz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Arpa'da son durum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt