PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Arpada son durum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci96" data-source="post: 1183864" data-attributes="member: 69588"><p>Bizim bölgemizde de durum böyle. Sıcaklık mevsim normallerinin çok çok üzerinde seyrettiği için arpalar 25 cm. boy yapmış. Açıkçası kokuyoruz inşallah sıcaklık biraz daha düşer. </p><p></p><p>Not: Yalnız ben bu yıl bir şey daha öğrendim. Geçen sene fiğ yeri olan bir arazim vardı ve bu yerin ekim işlemi en sona kaldı. Mibzerin ıçinde fazla gübre vardı ve bende uğraşmamak için gübre ayarını biraz açarak tahminimce 27 kilograma yakın taban gübresi düşürdüm. Yani fiğ yeri olduğu için toprak zaten doğal yollarla düzenlenmiş ve üstüne biraz fazlaca azotta alınca sonuç olarak;burda yetişen arpalar çimlenme ve boy yapmaya devam ettiği gibi yeşil aksamı yemyeşil. Buna karşılık 20 kg taban gübresiyle ekilen diğer arazilerde ise çalışmaktan ziyade kendisini korumaya almış ve yaparaklarda çok hafif sararmalar var.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci96, post: 1183864, member: 69588"] Bizim bölgemizde de durum böyle. Sıcaklık mevsim normallerinin çok çok üzerinde seyrettiği için arpalar 25 cm. boy yapmış. Açıkçası kokuyoruz inşallah sıcaklık biraz daha düşer. Not: Yalnız ben bu yıl bir şey daha öğrendim. Geçen sene fiğ yeri olan bir arazim vardı ve bu yerin ekim işlemi en sona kaldı. Mibzerin ıçinde fazla gübre vardı ve bende uğraşmamak için gübre ayarını biraz açarak tahminimce 27 kilograma yakın taban gübresi düşürdüm. Yani fiğ yeri olduğu için toprak zaten doğal yollarla düzenlenmiş ve üstüne biraz fazlaca azotta alınca sonuç olarak;burda yetişen arpalar çimlenme ve boy yapmaya devam ettiği gibi yeşil aksamı yemyeşil. Buna karşılık 20 kg taban gübresiyle ekilen diğer arazilerde ise çalışmaktan ziyade kendisini korumaya almış ve yaparaklarda çok hafif sararmalar var. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Arpada son durum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt