PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Arpada Süt Olma Evresi ve Kuraklık
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="özgür" data-source="post: 1218279" data-attributes="member: 54456"><p>Buğday ekimini en son 2014 yılında bıraktım.Ve ozamandan bu yana hep arpa ektim.Geçen sene 150 dekar olan arpayı bu sene 300 dekar yaptım.150 dekarı icar.Hep ramata 6 sıralı arpa ektim.Hrp sertfikalı tohum kullandım.5. yılın ilk senesi 2 sıralı arpa ekmiştim herşey çok güzeldi ama bizim burada kuş çok oldğu için ve civarda en önce olan arpa oldğu için bütün kuşlar süt olum dönemimde arpaya aşırı zarar veriyorlardı.Dekara 500 kg gelecek arpayı dekara 100 kg kadar düşüyorlar zararı hesapla.Sonra 6 sıralı arpa ektim ve son 3 senedir verimler çok iyi idi.Bazı yerlerden dekara 890 kg bile aldığım oldu.Susuz tarım yapıyoruz.Şimdi dersenki kurak arazide buğday ekmek ne derece mantıklı olur.Buğdayın su isteği arpadan çok daha fazla.Olası bir kuraklıkta buğday aşırı derecede verim kaybına neden olur ama arpada az bir zararla kurtarırısın.Bir kere bölgende su sıkıntısı varsa buğdaya yönelme sakın.Kuraklığa dayanan çeşitler filan geçsinler onları.Su olmadımı verim yok.Sana tavsiyem bölgende kuş çok yoksa 2 sıralı ekmen.Arpada verim istiyosan dekara atılacak tohumluk miktarı ne sık ne seyrek.Arpa buğdaya göre çok kolay yatar.Yatmasını minumuma indirme için kesinlikle potasyum vermen gerek yapraktan.Ot ilacını ve pas ilacını atarsan güzel bir yılda dekara 500-600 almak zor değil arpada.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="özgür, post: 1218279, member: 54456"] Buğday ekimini en son 2014 yılında bıraktım.Ve ozamandan bu yana hep arpa ektim.Geçen sene 150 dekar olan arpayı bu sene 300 dekar yaptım.150 dekarı icar.Hep ramata 6 sıralı arpa ektim.Hrp sertfikalı tohum kullandım.5. yılın ilk senesi 2 sıralı arpa ekmiştim herşey çok güzeldi ama bizim burada kuş çok oldğu için ve civarda en önce olan arpa oldğu için bütün kuşlar süt olum dönemimde arpaya aşırı zarar veriyorlardı.Dekara 500 kg gelecek arpayı dekara 100 kg kadar düşüyorlar zararı hesapla.Sonra 6 sıralı arpa ektim ve son 3 senedir verimler çok iyi idi.Bazı yerlerden dekara 890 kg bile aldığım oldu.Susuz tarım yapıyoruz.Şimdi dersenki kurak arazide buğday ekmek ne derece mantıklı olur.Buğdayın su isteği arpadan çok daha fazla.Olası bir kuraklıkta buğday aşırı derecede verim kaybına neden olur ama arpada az bir zararla kurtarırısın.Bir kere bölgende su sıkıntısı varsa buğdaya yönelme sakın.Kuraklığa dayanan çeşitler filan geçsinler onları.Su olmadımı verim yok.Sana tavsiyem bölgende kuş çok yoksa 2 sıralı ekmen.Arpada verim istiyosan dekara atılacak tohumluk miktarı ne sık ne seyrek.Arpa buğdaya göre çok kolay yatar.Yatmasını minumuma indirme için kesinlikle potasyum vermen gerek yapraktan.Ot ilacını ve pas ilacını atarsan güzel bir yılda dekara 500-600 almak zor değil arpada. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Arpada Süt Olma Evresi ve Kuraklık
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt