PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
ASGARİ ÜCRET, MEMUR, EMEKLİ MAAŞLARI NE OLMALI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="filizma" data-source="post: 1426412" data-attributes="member: 90279"><p>Hocam zam yapılmasına kimse karşı değil ben neden maaşıma zam istemeyeyim ? ama ben en küçük örneğini kendi çalıştığım gıda firmasından örnek verdim,şirketlerin zamlarını denetleyen bir mekanizma olduğunu düşünmüyorum.varsada doğru çalışmadığını düşünüyorum,</p><p></p><p>öyle sizin düşündüğünüz gibi küçük zamlar gelse ses etmeyeceğim.çünkü asgari ücret zammı oldumu zam yapmaya bahaneleri oluyor, ''asgari ücrete zam geldi maliyetim arttı'' %20 maaşlara zam geliyorsa daha zam oranı belli olmadan eylül-ekim-kasım ayında küçük parçalar halinde %10-15 zam yapılıp,</p><p>aralık ayında ocak ayında zam gelecek bahanesiyle satışı 2 ye katlıyor.maliyeti düşürmek isteyen aralık ayında 1 koli alacağı ürünü 10 koli alıyor,</p><p>ocak ayındada asgari ücret zammı bahanesiyle aynı zam türküsünü çok güzel söylüyorlar,bunu kontrol edecek bir mekanizma yok,örneğin en fazla %15 karla satış yapabilirsin diyen bir mekanizma yok,O kontrol mekanizması sadece mahalle bakkalını marketi denetliyor,daha büyük başlar malesef işini çok güzel devam ettiriyor,,,arada bir de yersen (B)indirim yaparlar,yıl boyunca sistematik bir şekilde zam yapılıyor zaten,büyük zamlar için maaş zamları bekleniyor,hani ayçiçeği yoktur arz talepten fiyat artar bütün ürünlerde aynı durum olmaz,mahalle bakkalının rafında 1 ürün 3 ay satış bekleyebilir,ama büyük firmaların depolarına günlük 20-25 tır mal gelip çıkıyor dönen paranın milletin cebine yansıyan farkları bir düşünsenize!!ve bu zamcıklar tamamen yasal kuralına uygun.tabi ortada bir kural varsa?</p><p>bizim ülkemizde çoğu şeyin arka kapısı muhakkak var yoksada daha keşfedilmemiştir,</p><p>bordrolu çalışanlarının patronlarından fazla vergi ödediği bir ülkede yaşıyoruz,merak edip baktım uzun aradan sonra 2020 yılında pandemi nedeniyle sanırım patronlarımız bizden fazla vergi ödemiş,neyimiz doğru ki?</p><p></p><p>[ATTACH=full]68809[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="filizma, post: 1426412, member: 90279"] Hocam zam yapılmasına kimse karşı değil ben neden maaşıma zam istemeyeyim ? ama ben en küçük örneğini kendi çalıştığım gıda firmasından örnek verdim,şirketlerin zamlarını denetleyen bir mekanizma olduğunu düşünmüyorum.varsada doğru çalışmadığını düşünüyorum, öyle sizin düşündüğünüz gibi küçük zamlar gelse ses etmeyeceğim.çünkü asgari ücret zammı oldumu zam yapmaya bahaneleri oluyor, ''asgari ücrete zam geldi maliyetim arttı'' %20 maaşlara zam geliyorsa daha zam oranı belli olmadan eylül-ekim-kasım ayında küçük parçalar halinde %10-15 zam yapılıp, aralık ayında ocak ayında zam gelecek bahanesiyle satışı 2 ye katlıyor.maliyeti düşürmek isteyen aralık ayında 1 koli alacağı ürünü 10 koli alıyor, ocak ayındada asgari ücret zammı bahanesiyle aynı zam türküsünü çok güzel söylüyorlar,bunu kontrol edecek bir mekanizma yok,örneğin en fazla %15 karla satış yapabilirsin diyen bir mekanizma yok,O kontrol mekanizması sadece mahalle bakkalını marketi denetliyor,daha büyük başlar malesef işini çok güzel devam ettiriyor,,,arada bir de yersen (B)indirim yaparlar,yıl boyunca sistematik bir şekilde zam yapılıyor zaten,büyük zamlar için maaş zamları bekleniyor,hani ayçiçeği yoktur arz talepten fiyat artar bütün ürünlerde aynı durum olmaz,mahalle bakkalının rafında 1 ürün 3 ay satış bekleyebilir,ama büyük firmaların depolarına günlük 20-25 tır mal gelip çıkıyor dönen paranın milletin cebine yansıyan farkları bir düşünsenize!!ve bu zamcıklar tamamen yasal kuralına uygun.tabi ortada bir kural varsa? bizim ülkemizde çoğu şeyin arka kapısı muhakkak var yoksada daha keşfedilmemiştir, bordrolu çalışanlarının patronlarından fazla vergi ödediği bir ülkede yaşıyoruz,merak edip baktım uzun aradan sonra 2020 yılında pandemi nedeniyle sanırım patronlarımız bizden fazla vergi ödemiş,neyimiz doğru ki? [ATTACH type="full"]68809[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
ASGARİ ÜCRET, MEMUR, EMEKLİ MAAŞLARI NE OLMALI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt