PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1434448" data-attributes="member: 59451"><p>o zaman 5500 e şehirde çalışan ikinci iş yapıyorsa geçinir marketede yeter herşeye yeter</p><p></p><p>Bak ben kırkpınara gittim geçen hafta 3 gün kaldım, edirne tarafları köyleri gezdim, ne kadar verim alıyorlar köyde hayat nasıl oralarda hepsini oturdum çay içtik anlattık, oturduğum yerden yazmıyorum ben gidiyorum görüyorum memlekette nerede ne iş nasıl olur geçim nasıl olur hayat nasıl geçer benim ilgi alanım bu anlıyormusun.</p><p></p><p> Kırsalda yaşayanlar genel olarak fazladan emek sarfediyor karşılığını alamıyor geçim sıkıntısı ve işini çevirme sıkıntısı yaşıyor bu zamanda, adam 500 kilo alıyoruz kıraç bayır 300 kilo yapıyor bu sene dedi, ofisten geldim şu kadar yazdı dedi, gübreci 600-800 kilo alır nasılsa dedi gübreyi ittirdi adama pahalı pahalı, ilaç tohum satan ittirdi, masraf o biçim oldu mazot aldı başını gitti bu adam şimdi satmak zorunda ve TMO genel müdürü gübresizde olur bu yıl dedi çok bildi olanıda iyi fiyata alamıyor şimdi.Pancar ekm,yoruz bıraktık çok oldu, tek umut ayçiçekler kaldı bize diyorlar, Trakya bu durumda uyan, sen kalkmışın hala çift çalışacak bedavaya mlletin karnını doyuracak kırsalda yaşayanlar istiyorsun.</p><p></p><p> Evet her yerden kazığı yedi kilo olarakda beklenene yaklaşmadı, ee hadi çık işin içinden üretici kardeşmi diycez, ikinci iş yapıcak tabi, yapıncada örnekmi olmuş olacak sana.</p><p></p><p> Bravo yaaa, çözüm önerin hakkaten milletin karnını doyurur.</p><p></p><p> Cumartesi sabah marketlere girdim edrinede, her şey ucuz sabah sabah karga mokunu yemeden bulgarlar gelmiş merkette arabalar tepeleme dolu otomobillerin bagajına tıkıştırıyorlar, almıyor işte bagaj ne tepiştiriyonuz diycektim bulgarca bilmiyorum, neyse demek istediğim market yeteri kadar ucuz kafanızı yormayın öyle olmsa bulgar sabahın köründe damlamazdı ülkene, , haa bu ucuzlukda yetmiyor millete çünkü geçimlik maaş veren yok olayın özü burada, kırsalda çift çalıştır sen tarımdan bi yıl zarar etsin bi yıl zararı kuratarsın bi yıl zarar etmesim kurtarsın bir yılda bereket olursa kazansın işte milletin karnını ucuza doyur hadi kolay gelsin.</p><p></p><p>Yıllar önce gördüğüm trakya bumuydu yaa hayret ettim memleket tarımı bitmiş, evet her yer sanayi, yan sanayi bişeyler üreten imalathane fabrika olmuş ama sonuç ne gerçekten vahim tablo, çay ocağı işletmeye başlamış tarlamı icar veriyorum diyor napsın adam, biyerlerde çalışıp para kazanmasa geçim olmıycak tarladan köyden gelenle, ama yok yetmez, onlar birde ucuza üretim yapmalı anlayışında bazıları, niye? ucuza tüketecek ya aklı sıra, trakya böyle gördüm diyorum ama, anadolu zaten bitik görmeniz gerekir gezin görün öyle yazın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1434448, member: 59451"] o zaman 5500 e şehirde çalışan ikinci iş yapıyorsa geçinir marketede yeter herşeye yeter Bak ben kırkpınara gittim geçen hafta 3 gün kaldım, edirne tarafları köyleri gezdim, ne kadar verim alıyorlar köyde hayat nasıl oralarda hepsini oturdum çay içtik anlattık, oturduğum yerden yazmıyorum ben gidiyorum görüyorum memlekette nerede ne iş nasıl olur geçim nasıl olur hayat nasıl geçer benim ilgi alanım bu anlıyormusun. Kırsalda yaşayanlar genel olarak fazladan emek sarfediyor karşılığını alamıyor geçim sıkıntısı ve işini çevirme sıkıntısı yaşıyor bu zamanda, adam 500 kilo alıyoruz kıraç bayır 300 kilo yapıyor bu sene dedi, ofisten geldim şu kadar yazdı dedi, gübreci 600-800 kilo alır nasılsa dedi gübreyi ittirdi adama pahalı pahalı, ilaç tohum satan ittirdi, masraf o biçim oldu mazot aldı başını gitti bu adam şimdi satmak zorunda ve TMO genel müdürü gübresizde olur bu yıl dedi çok bildi olanıda iyi fiyata alamıyor şimdi.Pancar ekm,yoruz bıraktık çok oldu, tek umut ayçiçekler kaldı bize diyorlar, Trakya bu durumda uyan, sen kalkmışın hala çift çalışacak bedavaya mlletin karnını doyuracak kırsalda yaşayanlar istiyorsun. Evet her yerden kazığı yedi kilo olarakda beklenene yaklaşmadı, ee hadi çık işin içinden üretici kardeşmi diycez, ikinci iş yapıcak tabi, yapıncada örnekmi olmuş olacak sana. Bravo yaaa, çözüm önerin hakkaten milletin karnını doyurur. Cumartesi sabah marketlere girdim edrinede, her şey ucuz sabah sabah karga mokunu yemeden bulgarlar gelmiş merkette arabalar tepeleme dolu otomobillerin bagajına tıkıştırıyorlar, almıyor işte bagaj ne tepiştiriyonuz diycektim bulgarca bilmiyorum, neyse demek istediğim market yeteri kadar ucuz kafanızı yormayın öyle olmsa bulgar sabahın köründe damlamazdı ülkene, , haa bu ucuzlukda yetmiyor millete çünkü geçimlik maaş veren yok olayın özü burada, kırsalda çift çalıştır sen tarımdan bi yıl zarar etsin bi yıl zararı kuratarsın bi yıl zarar etmesim kurtarsın bir yılda bereket olursa kazansın işte milletin karnını ucuza doyur hadi kolay gelsin. Yıllar önce gördüğüm trakya bumuydu yaa hayret ettim memleket tarımı bitmiş, evet her yer sanayi, yan sanayi bişeyler üreten imalathane fabrika olmuş ama sonuç ne gerçekten vahim tablo, çay ocağı işletmeye başlamış tarlamı icar veriyorum diyor napsın adam, biyerlerde çalışıp para kazanmasa geçim olmıycak tarladan köyden gelenle, ama yok yetmez, onlar birde ucuza üretim yapmalı anlayışında bazıları, niye? ucuza tüketecek ya aklı sıra, trakya böyle gördüm diyorum ama, anadolu zaten bitik görmeniz gerekir gezin görün öyle yazın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt