PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Ayçiçek Fiyatları Ne zaman Yükselişe Geçer?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="wallace22" data-source="post: 1243668" data-attributes="member: 52795"><p>Bu yıl değişik bir hasat sezonu yaşıyoruz. </p><p>Genelde hasat zamanı ürün fiyatı düşük olur daha sonra zamanla yükselirdi. Örneğin buğdayı 1 TL civarında sattık, şuan da 3 ay önceye göre 20-25 kuruş daha yükseğe satılıyor şuan. Ancak ayçiçek ve çeltikte şuanda durum tam tersi.</p><p></p><p>Ayçiçek fiyatları daha yükselir mi diye beklerken tam tersi düştü. 2,40 TL civarı sattığımız 40 yağ oranı ürünler 2 hafta içinde 20-25 kuruş değer kaybetti. Açıkçası bu düşüşün nedenini ben de çok merak ediyorum.</p><p></p><p>Çeltikte de hasat edilen ilk ürünler günümüze göre %15-20 daha pahalı satıldı. Örneğin 2,75 TL' ye satılan Luna cinsi çeltik şuan 2,30 TL civarında. 2 hf içinde fiyatlar düşmeye başladı.</p><p>Çeltik için de tahminim şu yönde;</p><p>Çeltik üreticisini neredeyse tamamı borçlu ve borç vadeleri de geldiği için ürün satmak zorundalar. Bunu çok iyi bilen fabrikacılar da mümkün olduğunca ucuz mal toplamak için piyasayı düşürüyorlar. Harman bittikten sonra fiyatlar daha da artacak diye düşünüyorum.</p><p></p><p>Özetle ithal ürünler yerli ürünlere göre daha pahalı. Maalesef döviz daha da artacağı için ithalat yapmak daha da zorlaşacak. Buna bağlı olarak da piyasada kalacak olan ürün daha da değerlenecek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wallace22, post: 1243668, member: 52795"] Bu yıl değişik bir hasat sezonu yaşıyoruz. Genelde hasat zamanı ürün fiyatı düşük olur daha sonra zamanla yükselirdi. Örneğin buğdayı 1 TL civarında sattık, şuan da 3 ay önceye göre 20-25 kuruş daha yükseğe satılıyor şuan. Ancak ayçiçek ve çeltikte şuanda durum tam tersi. Ayçiçek fiyatları daha yükselir mi diye beklerken tam tersi düştü. 2,40 TL civarı sattığımız 40 yağ oranı ürünler 2 hafta içinde 20-25 kuruş değer kaybetti. Açıkçası bu düşüşün nedenini ben de çok merak ediyorum. Çeltikte de hasat edilen ilk ürünler günümüze göre %15-20 daha pahalı satıldı. Örneğin 2,75 TL' ye satılan Luna cinsi çeltik şuan 2,30 TL civarında. 2 hf içinde fiyatlar düşmeye başladı. Çeltik için de tahminim şu yönde; Çeltik üreticisini neredeyse tamamı borçlu ve borç vadeleri de geldiği için ürün satmak zorundalar. Bunu çok iyi bilen fabrikacılar da mümkün olduğunca ucuz mal toplamak için piyasayı düşürüyorlar. Harman bittikten sonra fiyatlar daha da artacak diye düşünüyorum. Özetle ithal ürünler yerli ürünlere göre daha pahalı. Maalesef döviz daha da artacağı için ithalat yapmak daha da zorlaşacak. Buna bağlı olarak da piyasada kalacak olan ürün daha da değerlenecek. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Ayçiçek Fiyatları Ne zaman Yükselişe Geçer?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt