1...uan 32 ile isabion uygula...2-fetrilon combi 2 ile nutriboru karıştır...3-yıeldon ve nutribor uygula..3 uygulamayı 1 er hafta arayla boyle yap...iyi bir verim yakalarsın İNŞALLAH...Ayçiçek te bu sene yaprak gübresi atacağım ama içerik konusunda tam kafama oturmayan yerler var aramızda kullanan var mı kullanıyorsa içerik isim ve foto paylaşırsa herkes birleyler öğrenmiş olur
Iyi maliyet getirir bence 15kg nitrat atilmasi cok daha ucuz ve yararli olabilir1...uan 32 ile isabion uygula...2-fetrilon combi 2 ile nutriboru karıştır...3-yıeldon ve nutribor uygula..3 uygulamayı 1 er hafta arayla boyle yap...iyi bir verim yakalarsın İNŞALLAH...
galiba toplam maliyet dönüme 50 tl civarında olur....Iyi maliyet getirir bence 15kg nitrat atilmasi cok daha ucuz ve yararli olabilir
Ben yağmur götürünce üst gübre olarak tahmini 8 kg üre attım. 1 gün geçmeden güzel yağmur yağdı. 15 gün içerisinde yaprak gübresi olarak uan 32 atmayı düşünüyorum. Uygulamayi test etmek için göz kararı aynı tarlada 4-5 dekar yere gübre uygulamadım. Ayrıca aynı tarlada tahmini 2 dekar yere 16 kg 2 dekar yere de 12 kg. Üre uygulama denemesi yaptım. Sonuçları inşallah burada paylaşırım.Ayçiçek te bu sene yaprak gübresi atacağım ama içerik konusunda tam kafama oturmayan yerler var aramızda kullanan var mı kullanıyorsa içerik isim ve foto paylaşırsa herkes birleyler öğrenmiş olur
Nitrati ben 1200den aldim 15kg nitrat 18tl getirir hangisi daha faydali olur denemek lazim ama bence yagmur yagarsa nitrat yagmazsa yaprak gubresi faydali olurgaliba toplam maliyet dönüme 50 tl civarında olur....
Nitrati ben 1200den aldim 15kg nitrat 18tl getirir hangisi daha faydali olur denemek lazim ama bence yagmur yagarsa nitrat yagmazsa yaprak gubresi faydali olur
Ayçiçeğinde sadece azot değil de iz elementleri de vermenizi tavsıye ederimBen yağmur götürünce üst gübre olarak tahmini 8 kg üre attım. 1 gün geçmeden güzel yağmur yağdı. 15 gün içerisinde yaprak gübresi olarak uan 32 atmayı düşünüyorum. Uygulamayi test etmek için göz kararı aynı tarlada 4-5 dekar yere gübre uygulamadım. Ayrıca aynı tarlada tahmini 2 dekar yere 16 kg 2 dekar yere de 12 kg. Üre uygulama denemesi yaptım. Sonuçları inşallah burada paylaşırım.
Sadece bor verilerek o kadar verim artışı sağlamak imkansızlıktan başka birşey değil bor yağ oranı yükseltmede işe yararAYÇİÇEĞİNE YAPRAKTAN TOPLAMDA 250-300 GRAM CİVARINDA BOR VERİRSENİZ VERİMİNİZ % 25 - 30 CİVARI ARTAR...GERİ KALAN ELEMENTLER SİZİN TERCİH VE KEYFİNİZE KALMIŞ.........
Yağmur geliyor diye öncelik üre attık yukarıda da belirttiğim gibi ilk fırsatta yaprak gübresi UAN 32 kullanacağınız.Ayçiçeğinde sadece azot değil de iz elementleri de vermenizi tavsıye ederim
Borun dönüm maliyeti ne kadar?ŞİMDİ İŞİN DOĞRUSUNA GİDERSEK AYÇİÇEĞİ TABANA 14X15 DEN 50 KG ATILMASI GEREKİR.
ÜSTTEN 200 GRAM ÇİNKO
400 GRAM MAGNEZYUM
400 GRAM POTASYUM
300 GRAM BOR
VE AMİNO ASİT VEYA HUMİK ASİT DE ATILSA İYİ OLUR...
AMA BOR KONUSU BENİM İÇİN 2 YILDIR OLMAZSA OLMAZIM ÇÜNKÜ DENEYEREK SADECE YAĞ ORANI DEĞİL VERİM ARTIŞINA DA YOL AÇTIĞINI BİZZAT TEST ETTİM...
Bu kadar yüksek bor ayçicek sonrasında ekilecek ürünü etkilemiyor mu hocamŞİMDİ İŞİN DOĞRUSUNA GİDERSEK AYÇİÇEĞİ TABANA 14X15 DEN 50 KG ATILMASI GEREKİR.
ÜSTTEN 200 GRAM ÇİNKO
400 GRAM MAGNEZYUM
400 GRAM POTASYUM
300 GRAM BOR
AMA BOR KONUSU BENİM İÇİN 2 YILDIR OLMAZSA OLMAZIM ÇÜNKÜ DENEYEREK SADECE YAĞ ORANI DEĞİL VERİM ARTIŞINA DA YOL AÇTIĞINI BİZZAT TEST ETTİM...
ŞİMDİ İŞİN DOĞRUSUNA GİDERSEK AYÇİÇEĞİ TABANA 14X15 DEN 50 KG ATILMASI GEREKİR.
ÜSTTEN 200 GRAM ÇİNKO
400 GRAM MAGNEZYUM
400 GRAM POTASYUM
300 GRAM BOR
Borun maliyeti aslında markalara göre çok degisiyor.mesela etidot alirsan çok ucuz ama ithal bir ürün kullanirsan kat kat pahali..tabi bitkinin alimi önemli. Alimi yüksek olmasi en onemlisi..Bor u 4-6 yaprakken baslayip iki veya uc defa da bir hafta on gun arayla verilebilir. .Borun dönüm maliyeti ne kadar?
Hangi aşamada uyguluyorsunuz?
Yapraktan veriyorsun zaten..etidot kullaniminnda topraktan 500 gram girip yapraktan 150 gramdan iki defa uygulanir yazıyor..biz topraktan degil yalnizca yapraktan 250-300 gram civarı giriyoruz..Bu kadar yüksek bor ayçicek sonrasında ekilecek ürünü etkilemiyor mu hocam
Ort verim nedir ve bölge neresidir birde sulu mu kuru muYağmur geliyor diye öncelik üre attık yukarıda da belirttiğim gibi ilk fırsatta yaprak gübresi UAN 32 kullanacağınız.