PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Ayçiçek te yaprak gübresi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kirci02" data-source="post: 1341479" data-attributes="member: 4066"><p>Arkadaşlar bugün ayçiçeklerine yaprak gübresi uygulaması yaptım. Daha önce bölgemizde yağmur yagacagini anlayınca ortalama 8 kg üre gübresi uygulamistim. Konuyu takip eden arkadaşlar hatırlayacaktir. Bir tarlamizda 0-8-12-16 kg şeklinde üre gübresi uygulamistim. Bugün yaprak gübresi uygulaması yaparken bu alanların fotoğrafını çektim. Resimlerin üzerine kullanılan gübre miktarını yazmaya çalıştım.</p><p>1- Sonuçlari değerlendirdiğimizde ayciceginde uygun yağmur yakaladimizda en az 10 kg üst gübre uygulamasının çok faydalı olacağını düşünüyorum. Ben bu yıl hepsine 15 kg üst gübre uygulama yapsaydım en az %20 verimi artisi sağlamak mümkün olabilirdi. Tarlanın gelişimini inceleyip sonuçları burada paylaşacağım.</p><p></p><p>2- bir tarlamda Eurolis Ayçiçeği tohumu ektim. İlk defa ektiğim bir çeşit resmin üzerine de bu tarlayı da belirtim ayrıca bu tarlamda hiç üre gübresi kullanmadım. Taban gübresi miktarını artırarak bir deneme yaptım. Eurolis firmasının temsilcisi ile sürekli irtibat halindeyiz.</p><p>Kendisi ayçiçeğindede pas ilacı kullanımını özellikle tavsiye ediyor. Özellikle hububatta kullanılan miktarın yarısı kadar kullanmanın tarlada büyük etkisinin olduğunu söylüyor. Gelecek yıldan itibaren yaprak gübresi ile birlikte pas ilacı kesin kullanacağım. Gecen yıl kullandim bu yıl aslında biraz salladik işi. </p><p>Eurolis firmasina ait tohumun sonucunda buraya yazacağım. Pas ilacı için opera max veya Azoztrobin içeren ilaçların kullanılabileceğini belirtti.</p><p></p><p>3- Ayrica turuncu çizgi ile ayırdığım bir resim var. 2. Resim olarak yükledim. Bu resim üst tarafında kalan alanda ıntervix ile ölmeyen hardal vardı. Bu alana challenge ilacını uyguladım. Görülen o ki bu alan gelişimde geri kaldı ve ayrıca rengi sarı. </p><p>Diğer bölüme 90 ile. 100.gr.arasi ıntervix uygulaması yapıldı. </p><p>Selamlar. </p><p></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]49933[/ATTACH][ATTACH=full]49934[/ATTACH][ATTACH=full]49935[/ATTACH][ATTACH=full]49936[/ATTACH][ATTACH=full]49937[/ATTACH][ATTACH=full]49938[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kirci02, post: 1341479, member: 4066"] Arkadaşlar bugün ayçiçeklerine yaprak gübresi uygulaması yaptım. Daha önce bölgemizde yağmur yagacagini anlayınca ortalama 8 kg üre gübresi uygulamistim. Konuyu takip eden arkadaşlar hatırlayacaktir. Bir tarlamizda 0-8-12-16 kg şeklinde üre gübresi uygulamistim. Bugün yaprak gübresi uygulaması yaparken bu alanların fotoğrafını çektim. Resimlerin üzerine kullanılan gübre miktarını yazmaya çalıştım. 1- Sonuçlari değerlendirdiğimizde ayciceginde uygun yağmur yakaladimizda en az 10 kg üst gübre uygulamasının çok faydalı olacağını düşünüyorum. Ben bu yıl hepsine 15 kg üst gübre uygulama yapsaydım en az %20 verimi artisi sağlamak mümkün olabilirdi. Tarlanın gelişimini inceleyip sonuçları burada paylaşacağım. 2- bir tarlamda Eurolis Ayçiçeği tohumu ektim. İlk defa ektiğim bir çeşit resmin üzerine de bu tarlayı da belirtim ayrıca bu tarlamda hiç üre gübresi kullanmadım. Taban gübresi miktarını artırarak bir deneme yaptım. Eurolis firmasının temsilcisi ile sürekli irtibat halindeyiz. Kendisi ayçiçeğindede pas ilacı kullanımını özellikle tavsiye ediyor. Özellikle hububatta kullanılan miktarın yarısı kadar kullanmanın tarlada büyük etkisinin olduğunu söylüyor. Gelecek yıldan itibaren yaprak gübresi ile birlikte pas ilacı kesin kullanacağım. Gecen yıl kullandim bu yıl aslında biraz salladik işi. Eurolis firmasina ait tohumun sonucunda buraya yazacağım. Pas ilacı için opera max veya Azoztrobin içeren ilaçların kullanılabileceğini belirtti. 3- Ayrica turuncu çizgi ile ayırdığım bir resim var. 2. Resim olarak yükledim. Bu resim üst tarafında kalan alanda ıntervix ile ölmeyen hardal vardı. Bu alana challenge ilacını uyguladım. Görülen o ki bu alan gelişimde geri kaldı ve ayrıca rengi sarı. Diğer bölüme 90 ile. 100.gr.arasi ıntervix uygulaması yapıldı. Selamlar. [ATTACH=full]49933[/ATTACH][ATTACH=full]49934[/ATTACH][ATTACH=full]49935[/ATTACH][ATTACH=full]49936[/ATTACH][ATTACH=full]49937[/ATTACH][ATTACH=full]49938[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Ayçiçek te yaprak gübresi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt