Aynı tarlaya üst üste ayçiçeği ekmek

Arkadaşlar aynı tarlaya üst üste ayçiçeği ekmeyi planlıyorum, bir sıkıntısı olur mu? Ne dersiniz? Yapanlar var mıdır?

Buğdaydan sonra arpa yada bir daha buğday ekmişliğimiz var ama daha hiç üst üste ayçiçek ekmedik. Verim olarak düşük maaliyrt fazla olacağından kârınız düşük olacaktır.

Sebebi nedir ayni yere iki yil cicek ekmenin.
Bildigim kadari ile pek uygun degil
Cicegin toprakta bıraktıkları hububat icin cok uygun

Ayçiçek topraktaki fosforu aşırı kullandığından üst üste ekildiğinde fosfor yetersizliğinden ikinci yıl verim ciddi oranda düşüyor, her ne ekecekseniz mutlaka çekirdek saplarını parcalayıp toprağa karıştırın.

Ben 2 sene üstüste ayçiçeği ektim sıkıntı yaşamadım.Eğer topraklarınız kuvvetli ise ekebilirsiniz lakin verimde azda olsa kayıp olur.Ben mecburiyetten tarlayı diğer yakın tarlaya uydurmak için ekmiştim.Ayçiçeğinin topraktan kaldırdığı mineraller fazla olduğundan münavebeli ekim önerilir.Mecbursanız ekin derim 1 defalığa mahsus.

Uygun olmaz.
Gubreyi yeterince verirseniz o zaman verim tatmin edebilir ama buda ekonomik olmaz.
Sonuç başa döndük uygun olmaz.

selam bizde tarlada kışın bol su durduğu için mecburiyetten her sene çiçek ekiyoruz verim düşük kalıyor ama yer 3000 m2 olduğu boş kalmasın istiyoruz ele güne karşı

Evvelki sene sonbahar yagislarinin erken bastirmasi ve tarlanin kolay yellenen bir tarla olmasi sebebiyle mecburen ust uste ektik. Gecen sene aycicek icin uygun yagislar aldi tarla verim iyiydi bu senede bugday icin uygun yagislar dustu bu senede bugday iyiydi. Biz bir zararini gormedik iyi verimler aldik lakin yagislar uygub dustu sansimiza.