PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Balya Makinesi Periyodik Bakımları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 839721" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Balya Makinası Periyodik Bakımları Nelerdir?</strong></p><p></p><p>Balya sektöründe durum biraz daha farklı. </p><p></p><p>Çoğu balyacı makinanın hem kullanıcısı, hem de servisi. Çünkü makinalar hem sürekli arazide çalışılıyor, hem de her istediğinizde bilgi/destek alabileceğiniz servisler çok yaygın değil. Hatrınız olan bir ustaya telefonla danışmak en çok kullanılan servis yöntemi belkide. </p><p></p><p>Bakım için bir makinayı 80-100 km hatta bazı zamanlar daha uzak mesafelere traktör ile götürüp getirmeniz gerekiyor. Şahsen bize en yakın servis 45 km ile Malkara ve 75 km ile Keşan. Ayrıca işin maddi boyutunda var. Bugün bir servis çağırmak 300 liradan başlıyor. </p><p></p><p>Sonuç olarak bu işi yapıyorsanız kendi işinizi (en azından büyük kısmını) kendiniz görmeni gerekiyor. Tabi ki makinaların bakım ve ayarlarının ehliyetli, uzman teknik personeller tarafından yapılması en doğru olan yol ama maalesef imkanlar buna herzaman olanak tanımıyor. </p><p></p><p>Açıkçası makina üreticileri de bunun farkında ama ne hikmetse de umursamıyorlar. </p><p></p><p>Az önceki mesajdada bahsettim. Bu ülke şartlarında, küçük prizmatik balya makinası alan her kullanıcıya kullanım kılavuzunun yanında servis kitabının da verilmesi gerekli. </p><p></p><p>Ama gel gelelim değil ayrıntılı bir servis kitabı, verilen kullanım kılavuzları dahi çok yetersiz durumda. </p><p></p><p>Bunu Gürkan ' da iyi bilir. Teknik döküman yetersizliğinden kendisine ne kadar çok soru sorulduğunu, çevrede bu işi yapıyor olanların nasıl bir bilgi birikimi açlığı yaşadığını tahmin ediyorum. </p><p></p><p>Şahsen ben de çok uzun zamandır makina kullanan birisi değilim. Bilgi konusunda çok sıkıntı çektim. Tabiri caiz ise bulabildiğim her kaynağı sömürdüm. Özellikle yabancı forumları çok didikledim. Çok da faydalı oldu ama sizin de söylediğiniz gibi adam gibi hazırlanmış bir servis kitabı olsaydı. Bu kadar araştırmak, uğraşmak, çile çekmek zorunda kalmayacaktım. </p><p></p><p>Benim durumumda olan çok kişinin de olduğuna eminim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 839721, member: 21067"] [b]Ynt: Balya Makinası Periyodik Bakımları Nelerdir?[/b] Balya sektöründe durum biraz daha farklı. Çoğu balyacı makinanın hem kullanıcısı, hem de servisi. Çünkü makinalar hem sürekli arazide çalışılıyor, hem de her istediğinizde bilgi/destek alabileceğiniz servisler çok yaygın değil. Hatrınız olan bir ustaya telefonla danışmak en çok kullanılan servis yöntemi belkide. Bakım için bir makinayı 80-100 km hatta bazı zamanlar daha uzak mesafelere traktör ile götürüp getirmeniz gerekiyor. Şahsen bize en yakın servis 45 km ile Malkara ve 75 km ile Keşan. Ayrıca işin maddi boyutunda var. Bugün bir servis çağırmak 300 liradan başlıyor. Sonuç olarak bu işi yapıyorsanız kendi işinizi (en azından büyük kısmını) kendiniz görmeni gerekiyor. Tabi ki makinaların bakım ve ayarlarının ehliyetli, uzman teknik personeller tarafından yapılması en doğru olan yol ama maalesef imkanlar buna herzaman olanak tanımıyor. Açıkçası makina üreticileri de bunun farkında ama ne hikmetse de umursamıyorlar. Az önceki mesajdada bahsettim. Bu ülke şartlarında, küçük prizmatik balya makinası alan her kullanıcıya kullanım kılavuzunun yanında servis kitabının da verilmesi gerekli. Ama gel gelelim değil ayrıntılı bir servis kitabı, verilen kullanım kılavuzları dahi çok yetersiz durumda. Bunu Gürkan ' da iyi bilir. Teknik döküman yetersizliğinden kendisine ne kadar çok soru sorulduğunu, çevrede bu işi yapıyor olanların nasıl bir bilgi birikimi açlığı yaşadığını tahmin ediyorum. Şahsen ben de çok uzun zamandır makina kullanan birisi değilim. Bilgi konusunda çok sıkıntı çektim. Tabiri caiz ise bulabildiğim her kaynağı sömürdüm. Özellikle yabancı forumları çok didikledim. Çok da faydalı oldu ama sizin de söylediğiniz gibi adam gibi hazırlanmış bir servis kitabı olsaydı. Bu kadar araştırmak, uğraşmak, çile çekmek zorunda kalmayacaktım. Benim durumumda olan çok kişinin de olduğuna eminim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
Balya Makinesi Periyodik Bakımları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt