baskı balata , mekanik ve otomatik şanzuman çalışma pirensibi....

Ynt: baskı balata , mekanik ve otomatik şanzuman çalışma pirensibi....

güzel ve yararlı bir paylaşım teşekkürler....fon müziği ayrı bir hava katmış.:)

Yerli ezgilerle bezenmiş çok değerli bir paylaşım diye düşünüyorum.

paylaşim için sağol atilla abi
güzel bi konuya değinmişin motorları kullanıyoruz ama nasıl çaliştığını detaylı görebiliyoruz artık

atilla abi gene döktürmüşsün.....en sevdiğim şanzıman türü kuru baskı balata olduğu için motor iii aragaz yiyio :D ama hidroliğin yerini tutmaz tabi.aslında en zevklisi kara şanzıman.böle arkanda 10 ton yük olcak sağlam bi rampada aragaz patla patla çift debriyajla vites değiştircen.....işte traktör zevki die ben buna derim :D çok yazdım galiba

Güzel teknik paylaşım..Daha iyi kavradım debriyaj olayını..Geçen günlerde bizim kamyonun debriyaj baskı balatası kırılmıştı onun tamirinde baya öğrendim debriyaj olayını....

kral39 link=topic=17352.msg155686#msg155686 date=1234808213' Alıntı:
atilla abi gene döktürmüşsün.....en sevdiğim şanzıman türü kuru baskı balata olduğu için motor iii aragaz yiyio :D ama hidroliğin yerini tutmaz tabi.aslında en zevklisi kara şanzıman.böle arkanda 10 ton yük olcak sağlam bi rampada aragaz patla patla çift debriyajla vites değiştircen.....işte traktör zevki die ben buna derim :D çok yazdım galiba
azacık ilave yapayım hemşerime ...kara şanzıman değince ünıversal 650 M ve volvo aklıma geliyor...saracan rampaya 2 römork küspeyi...vuracan hedeyli köyüne....

atilla link=topic=17352.msg155787#msg155787 date=1234853050' Alıntı:
azacık ilave yapayım hemşerime ...kara şanzıman değince ünıversal 650 M ve volvo aklıma geliyor...saracan rampaya 2 römork küspeyi...vuracan hedeyli köyüne....
pehlivanköy rampası daha süper.virajlı olduğu için pehlivan çekide tek fren yapa yapa gönderiz :D kara şanzıman traktöre ek olarak 88-91 model arası steyr :D T.Z.D.K yapımı olcak bide :D