PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Belediyeler sebze meyve satışına başlayacak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="selcuk43" data-source="post: 1263476" data-attributes="member: 80948"><p>Diyelim ki oldu örnek şehir konya denildi ve baslanıldı.Konya da atıyorum 20 bin ton sivri biber üretildi ve devlet bu biberleri alıp tüm türkiyenin belediyelerine dağıttı.İlerleyen zamanlar da devlet tarafından kar edemiyoruz o vakit bu işletmeleri satıyoruz deyip yandaşlara satılacak.Bir baska sorun çiftçi parasını devletten aldıkça üretim adedini arttıracak ve git gide piyasa da daha fazla ürün oluşmaya başlıyacak bu güzel birşey ama halka daha ucuz ürünler getiricek kötü yönü ise bu ürünlerin stoklanması ve dağıtımı sıkıntı duruma giricek.Ülkemiz de şeker fabrikalarının özelleşmesi bile bu kadar basit olduysa 1 yılı bile zor göreceğini zannetmiyorum bu sebze meyve oluşumu yandaş bir firmaya ölü fiyata satılıcaktır.Aynı süt sektöründe olduğu gibi.Devlet önce süt birliklerini kurdurttu.Sonra bunların baslarına legal yada illegal olarak bulundukları parti il veya ilçe başkanlarını müdür olarak görevlendirdi.Sonuç: Küçük işletme mandıralara daha yüksek fiyattan süt teklif ettiler daha kısa vade istediler ama bu istedikleri ücretler kesinlikle köylüye geri dönmedi.Büyük firmalar araya siyasi tanıdıklarını kullanarak sütün hepsini ucuza hatta nakliye ücretini dahi süt birliklerine ödeterek bedava sütü fabrikalarına döktürttüler.Genel olarak çiftçiden alınan 1.30-1.50 TL fiyat bandında alınan süt parası 1.5-2 ay vadeli olarak ödendi büyük firmadan gönderilen yem ise günlük işlem gördü.Sütü alan firma kısa dönem içerisin de süt parasını bedava ya getirmiş oldu.Süt birlikleri ise sütü min.1.70 TL den satmış oldu üstüne 0.90 TL soğutma desteği adı altında güzel bir destekte aldılar.10 ton günlük süt toplayan bir süt birliğinin günlük kar minimum 1 bin tl aylık 30 bin TL den işlem görmüş oldu.Bu para tekrar çiftçiye yıl sonunda hayvan alımında prim dağıtımı olarak dağıtılması gerekirken tane tane çekirdek dağıtır gibi destekleme veriyoruz denildi.Yazık oldu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="selcuk43, post: 1263476, member: 80948"] Diyelim ki oldu örnek şehir konya denildi ve baslanıldı.Konya da atıyorum 20 bin ton sivri biber üretildi ve devlet bu biberleri alıp tüm türkiyenin belediyelerine dağıttı.İlerleyen zamanlar da devlet tarafından kar edemiyoruz o vakit bu işletmeleri satıyoruz deyip yandaşlara satılacak.Bir baska sorun çiftçi parasını devletten aldıkça üretim adedini arttıracak ve git gide piyasa da daha fazla ürün oluşmaya başlıyacak bu güzel birşey ama halka daha ucuz ürünler getiricek kötü yönü ise bu ürünlerin stoklanması ve dağıtımı sıkıntı duruma giricek.Ülkemiz de şeker fabrikalarının özelleşmesi bile bu kadar basit olduysa 1 yılı bile zor göreceğini zannetmiyorum bu sebze meyve oluşumu yandaş bir firmaya ölü fiyata satılıcaktır.Aynı süt sektöründe olduğu gibi.Devlet önce süt birliklerini kurdurttu.Sonra bunların baslarına legal yada illegal olarak bulundukları parti il veya ilçe başkanlarını müdür olarak görevlendirdi.Sonuç: Küçük işletme mandıralara daha yüksek fiyattan süt teklif ettiler daha kısa vade istediler ama bu istedikleri ücretler kesinlikle köylüye geri dönmedi.Büyük firmalar araya siyasi tanıdıklarını kullanarak sütün hepsini ucuza hatta nakliye ücretini dahi süt birliklerine ödeterek bedava sütü fabrikalarına döktürttüler.Genel olarak çiftçiden alınan 1.30-1.50 TL fiyat bandında alınan süt parası 1.5-2 ay vadeli olarak ödendi büyük firmadan gönderilen yem ise günlük işlem gördü.Sütü alan firma kısa dönem içerisin de süt parasını bedava ya getirmiş oldu.Süt birlikleri ise sütü min.1.70 TL den satmış oldu üstüne 0.90 TL soğutma desteği adı altında güzel bir destekte aldılar.10 ton günlük süt toplayan bir süt birliğinin günlük kar minimum 1 bin tl aylık 30 bin TL den işlem görmüş oldu.Bu para tekrar çiftçiye yıl sonunda hayvan alımında prim dağıtımı olarak dağıtılması gerekirken tane tane çekirdek dağıtır gibi destekleme veriyoruz denildi.Yazık oldu [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Belediyeler sebze meyve satışına başlayacak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt