Benzine Büyük ZAM!


24.01.2014 - 18:12 | Son Güncelleme: 24.01.2014-18:30

Dikkat! Fiyatlar bu gece değişiyor

Benzin fiyatı 5 lirayı geçti
Döviz kurundaki artıştan dolayı benzine 11-12 kuruş zam yapıldı. Böylelikle 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 5 lirayı geçti.

Kurdaki yükseliş akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. Reuters ' ın haberine göre benzinde bu geceden geçerli olmak üzere litrede 11-12 kuruşluk zam yapıldı. Böylelikle 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 5 lirayı geçti.

Yetkili, söz konusu zammın döviz kurundaki yükselişe bağlı olduğunu belirtti. Benzine en son 24 Aralık ' ta 13 kuruş zam yapılmış, 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4,95 liraya çıkmıştı.

Benzin ' in litre fiyatı geçtiğimiz Ağustos ayında da yapılan 14 kuruşluk zamla 5 lirayı geçmişti.
 
Ynt: Benzine Büyük ZAM!

Dur daha devlet büyüklerinin daha önemli isleri var bu aralar. Dolar Euro benzin bunlar önemsiz seyler.
 
Ynt: Benzine Büyük ZAM!

fetullah aksu link=topic=72063.msg833390#msg833390 date=1390587072' Alıntı:
Kaç para olsa farketmez.
Sokaklarda araba koyacak yer yok.Lüx ü çok seviyoruz vessalam 5 değil 10 lira olsa yine bineriz biz.
zaten bu yüzden adamalar mecbur olduğumuzu bildikleri için aklına estikce yapıyorlar zammı
 
Ynt: Benzine Büyük ZAM!

Vallahimi gelmiş gözlerimiz yollarda kalmıştı ne zaman gelecek zatı muhterem diye yol kenarında öyle bekleyip duruyorduk seviçnten uçuyorummmmmm(allah ım sen aklımıza sahip ol)
 
Ynt: Benzine Büyük ZAM!

Kaçınılmaz son, petrolü ithal ediyoruz, petrol verene TL versen sana petrol metrol vermez, dolar yada Euro vereceksinki petrol alabilesin.

Bu durumda dolar

25 OCAK 2013 tarihinde, yani tam bir yıl önce bugün 1,7650 TL iken
25 OCAK 2014 tarihinde, yani tam bir yıl sonra bugün 2,3255 TL oldu.

Dolar son bir yılda böylece % 31 den fazla artmış oldu, yani dolar zamlanmış oldu.

25 OCAK 2103 de benzin mazotun litresi neydi?

şimdi seçim yaklaşmış olmasa artış eynen yansıtılırdı ama artışı yavaş yavaş yapmaları normal

eskiden litreye 7-8-9 krş. luk zamlar olurdu

farkındaysanız şimdi 12 krş. luk adımlara başlandıki, zam sayısı az ama yeterli artışa ulaşılabilsin

Bu durumda geçen yıl litresi 4,24 TL. ye aldığım mazotu, bu yıl doların %31 artmasıyla orantılı artışı eklersem aslında mazotun litresi 5 TL 55 krş a almam gerekir

Mazot bile 5 TL yi hayli hayli aşar görünüyor.

Paran varsa traktörüne mazot alıp koymak mantıklı derim.
 
Ynt: Benzine Büyük ZAM!

Şimdi Tarım ilaçlarıda zamlanır, ilaçların hepsi hammaddesi dışardan ithal ediliyor ve tarım ilacı satan bir arkadaşımızın demesine göre şu anda dolardaki artışın ne olacağı bilinmediğinden piyasaya mal veren ithalatçı firma yokmuş.

Tarım ilacı sıkıntısı yaşanabilir, yada satış fiyatları yeni oluşan kurlara göre ayarlanır öyle sürerler piyasaya diye tahmin ediyorum.
 
Ynt: Benzine Büyük ZAM!

Kurlardaki dalgalanmayı direkt olarak halka yansıtmak doğru değil. Ben buradan anlıyorum ki devlet kurlardaki artışı durdurmaya veya azaltmaya yönelik çalışma yapmıyor. Ekonomimiz denildiği kadar iyi değil hatta vasat durumda!

Ayrıca vergiden kısıp, piyasa dengesizliğini halka yansıtmayalım diyen yok.
 
Ynt: Benzine Büyük ZAM!

böyle haberleri gördükçe seviniyorum ve içten içe acaba bu insanların nezaman aklı başına gelecek diyede düşünmeden edemiyorum. bütün anketlere bakıyorum yine AKP denen parti önde görünüyor tvleri açıyorum meydanlarda binlerce insan dolu kimisi sözde kefenini giymiş gelmiş kimisi komplolarla darbe girişimleri büyük tuzaklarla çirkin oyunlarla kandırılıyor.. acıyorum ve üzülüyorum ülkemin bu durumda olmasına.
 
Ynt: Benzine Büyük ZAM!

2yıl önce benzın 5liraya 1lt23gr. verliyordu şuan sabit 0.97gram veriliyor.
2yıl önce asgari ücret 740lira idi 740liraya 172lt benzın alınabilinir.
şuan asgari ücret 850lira 850liraya 155lt benzın alınıyor
arada giden 17lt benzın nerede 17 ltre benzın 85lira yapar.
daha mozotu gübresi ilacı motoru sigarası bilmem neside var
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt