PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
BESİCİLİK-YERLİ IRKLAR KULLANILMALI?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="behcet arı" data-source="post: 1347652" data-attributes="member: 57589"><p>DÜNYADA YAŞANAN SALGIN SEBEBİYLE,</p><p></p><p>ÜLKELER ARASINDA, TİCARET YAVAŞLADI,</p><p>TURİZM DURDU.</p><p></p><p>TÜRKİYENİN DÖVİZ GELİRLERİ AZALDI.</p><p></p><p>BESİ DANASI İTHALATINA DAYALI, BESİCİLİK BU DURUMDAN NASIL ETKİLENİR?</p><p></p><p>TÜRKİYEDE, ÜRETİLECEK (YERLİ) BESİ DANALARININ MALİYETİ İTHALATA GÖRE, DAHA ÇOK OLABİLİR?</p><p></p><p>DEVLET DESTEĞİ ŞART (DÜVE YA DA İNEK FİYATININ YARISI YA DA TAAMI HİBE OLABİLİR </p><p>SÜRÜLER (20-100 BAŞ)</p><p></p><p>YENİ SÜRÜLER TEŞKİL EDİLEBİLİR</p><p></p><p>YERLİ KARA SÜRÜLERİ KORUNMALI (SAF OLARAK YETİŞTİRİLMEYE DEVAM EDİLMELİ)</p><p></p><p>1.MELEZLEME:</p><p></p><p>A IRKI İNEK (YERLİ KARA)</p><p></p><p>B IRKI BOĞA (ANGUS)</p><p></p><p>BU MELEZLEMEDEN, ELDE EDİLEN İNEKLER (F1 DÖLÜ)</p><p>%50 YRLİ KARA, %50 ANGUS (KALITIM MADDESİ TAŞIR)</p><p></p><p>F1 DÖLÜNDEN ELDE EDİLEN, DANALARIN HEPSİ BESİCİLİKTE KULLANILIR.</p><p></p><p>DÜVELER, MELEZ İNEK SÜRÜSÜ (F1) OLARAK TUTULUR.</p><p></p><p>2.MELEZLEME:</p><p></p><p>F1 İNEK (%50 YERLİ KARA, %50 ANGUS)</p><p></p><p>B IRKI BOGA (ANGUS)</p><p></p><p>BU MELEZLEMEDEN, ELDE EDİLEN BÜTÜN HAYVANLAR (DANA, DÜVE), BESİCİLİKTE KULLANILIR.</p><p></p><p>BAŞKA, MELEZLEMELER DE YAPILABİLİR?</p><p></p><p>BU DURUM BİR ZARURET OLARAK KARŞIMIZDA,</p><p></p><p>MERA OLMADIĞI, YEM MALİYETİNİN ÇOK OLDUĞU SÖYLENİRSE,</p><p></p><p>DOĞRU,</p><p></p><p>BU DURUMDA, YEM DESTEĞİ, BUZAĞI DESTEĞİ ŞEKLİNDE VERİLEBİLİR</p><p>(SÜTTEN KESİLEN, 6-7 AYLIK BUZAĞI BAŞINA 2-3 BİN LİRA)</p><p></p><p>KULLANILACAK, YEM-RASYON:</p><p>1.SAMAN</p><p>2.MISIR SILAJI/PANCAR POSASI</p><p>3.KESİF YEM</p><p>(KESİF YEM: ARPA, KEPEK, MELAS, ÜRE, TUZ, VİTAMİM, MERMER)</p><p>BİLGİ: AŞAĞIDAKİ YEMLER DE, BULUNMASI HALİNDE, KULLANILIR</p><p>YONCA</p><p>ARPA OTU-BUĞDAY OTU OTU-TRİTİKALE-YULAF OTU</p><p>ARPA SILAJI-BUĞDAY SILAJI-TRİTİKALE SILAJI</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="behcet arı, post: 1347652, member: 57589"] DÜNYADA YAŞANAN SALGIN SEBEBİYLE, ÜLKELER ARASINDA, TİCARET YAVAŞLADI, TURİZM DURDU. TÜRKİYENİN DÖVİZ GELİRLERİ AZALDI. BESİ DANASI İTHALATINA DAYALI, BESİCİLİK BU DURUMDAN NASIL ETKİLENİR? TÜRKİYEDE, ÜRETİLECEK (YERLİ) BESİ DANALARININ MALİYETİ İTHALATA GÖRE, DAHA ÇOK OLABİLİR? DEVLET DESTEĞİ ŞART (DÜVE YA DA İNEK FİYATININ YARISI YA DA TAAMI HİBE OLABİLİR SÜRÜLER (20-100 BAŞ) YENİ SÜRÜLER TEŞKİL EDİLEBİLİR YERLİ KARA SÜRÜLERİ KORUNMALI (SAF OLARAK YETİŞTİRİLMEYE DEVAM EDİLMELİ) 1.MELEZLEME: A IRKI İNEK (YERLİ KARA) B IRKI BOĞA (ANGUS) BU MELEZLEMEDEN, ELDE EDİLEN İNEKLER (F1 DÖLÜ) %50 YRLİ KARA, %50 ANGUS (KALITIM MADDESİ TAŞIR) F1 DÖLÜNDEN ELDE EDİLEN, DANALARIN HEPSİ BESİCİLİKTE KULLANILIR. DÜVELER, MELEZ İNEK SÜRÜSÜ (F1) OLARAK TUTULUR. 2.MELEZLEME: F1 İNEK (%50 YERLİ KARA, %50 ANGUS) B IRKI BOGA (ANGUS) BU MELEZLEMEDEN, ELDE EDİLEN BÜTÜN HAYVANLAR (DANA, DÜVE), BESİCİLİKTE KULLANILIR. BAŞKA, MELEZLEMELER DE YAPILABİLİR? BU DURUM BİR ZARURET OLARAK KARŞIMIZDA, MERA OLMADIĞI, YEM MALİYETİNİN ÇOK OLDUĞU SÖYLENİRSE, DOĞRU, BU DURUMDA, YEM DESTEĞİ, BUZAĞI DESTEĞİ ŞEKLİNDE VERİLEBİLİR (SÜTTEN KESİLEN, 6-7 AYLIK BUZAĞI BAŞINA 2-3 BİN LİRA) KULLANILACAK, YEM-RASYON: 1.SAMAN 2.MISIR SILAJI/PANCAR POSASI 3.KESİF YEM (KESİF YEM: ARPA, KEPEK, MELAS, ÜRE, TUZ, VİTAMİM, MERMER) BİLGİ: AŞAĞIDAKİ YEMLER DE, BULUNMASI HALİNDE, KULLANILIR YONCA ARPA OTU-BUĞDAY OTU OTU-TRİTİKALE-YULAF OTU ARPA SILAJI-BUĞDAY SILAJI-TRİTİKALE SILAJI [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
BESİCİLİK-YERLİ IRKLAR KULLANILMALI?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt