PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Sulama Ekipmanları
Bez Hortum Ve Kanaldan Su Çekme
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="illusion" data-source="post: 1297168" data-attributes="member: 56153"><p>Kanaldan su çekme ile ilgili alıcı hortumunu yolun altına gömün dediğiniz üstte diğer arkadaşla konuştuğunuz gibi kepçeyle kazdırıp kanaldan direkt tarlaya kazı yaptırmak mı orayı anlamadım. Yoksa dediğiniz şu şekilde mi </p><p></p><p>Alıcı hortumuna su doldurun kanalın dibine çöktürün sonra yolun üstünden tarlanın en alt noktasına(kanalında altına olan noktaya) çekin alıcı hortumun tarlaya bakan ucunu şeklinde mi ?</p><p></p><p>Yukarı doğru su çekme konusunda asıl sorunum 3 lük veya 4 lük başka boru kullanmamak istemem. Boru fiyatları çok pahalanmış. Boruların metresi 80TL. Naylon boruların metresi neredeyse 2.5TL gibi. Benim orda asıl sorum şu</p><p>Ben motordan 4lük naylon boruyla suyu yukarı basayım yukarıda karıklara su vericek olan naylon boruya geçirirken gelen 4lük hattan 3 lük naylon boru kullanayım diyorum veya 2.5 luk naylon boruya geçireyim diyorum. Ama acaba su yukarı çıkarken 4 lük naylon boruya bi şey olur mu yırtılma kopma vs gibi.</p><p>Bide bu naylon borular delinebiliyor mu karık vanası takmak için bilginiz var mı ?</p><p></p><p>Üst tarafta yaklaşık 130 metre yere karık arasına su verileceği için olmadı yukarıyı 2 veya 3 e bölerim. 3 tane naylon boru çekerim her hat çıktığınsa çıkan naylonu değiştireyim. Burda benim asıl sorunum suyu naylon boruyla yukarıya taşıyabilmek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="illusion, post: 1297168, member: 56153"] Kanaldan su çekme ile ilgili alıcı hortumunu yolun altına gömün dediğiniz üstte diğer arkadaşla konuştuğunuz gibi kepçeyle kazdırıp kanaldan direkt tarlaya kazı yaptırmak mı orayı anlamadım. Yoksa dediğiniz şu şekilde mi Alıcı hortumuna su doldurun kanalın dibine çöktürün sonra yolun üstünden tarlanın en alt noktasına(kanalında altına olan noktaya) çekin alıcı hortumun tarlaya bakan ucunu şeklinde mi ? Yukarı doğru su çekme konusunda asıl sorunum 3 lük veya 4 lük başka boru kullanmamak istemem. Boru fiyatları çok pahalanmış. Boruların metresi 80TL. Naylon boruların metresi neredeyse 2.5TL gibi. Benim orda asıl sorum şu Ben motordan 4lük naylon boruyla suyu yukarı basayım yukarıda karıklara su vericek olan naylon boruya geçirirken gelen 4lük hattan 3 lük naylon boru kullanayım diyorum veya 2.5 luk naylon boruya geçireyim diyorum. Ama acaba su yukarı çıkarken 4 lük naylon boruya bi şey olur mu yırtılma kopma vs gibi. Bide bu naylon borular delinebiliyor mu karık vanası takmak için bilginiz var mı ? Üst tarafta yaklaşık 130 metre yere karık arasına su verileceği için olmadı yukarıyı 2 veya 3 e bölerim. 3 tane naylon boru çekerim her hat çıktığınsa çıkan naylonu değiştireyim. Burda benim asıl sorunum suyu naylon boruyla yukarıya taşıyabilmek. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Sulama Ekipmanları
Bez Hortum Ve Kanaldan Su Çekme
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt