PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Biçercilik işi yapılır mı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="İskenderSacan" data-source="post: 1474131" data-attributes="member: 22226"><p>Biçerdöver sahibi biri olarak objektif bir yorumda bulunmak istiyorum.Aİle olarak 90 lı yıllardan beri biçerdövercilik yapıyoruz.lüleburgaz da çiftçilik yapıyoruz.İlk biçerdöverin alınma sebebi dönemin şartlarında makina sayılarının az olması.Sıra gelmemesi vaktinde ürünü toplayamamaktan yaşanan sıkıntılar.Babam tarlada yağıştan buğdayların başakta çimlendiğini söylerdi.Bunların sonucunda 955super aldılar.Çiçek harmanında geldi tek çiçek sezonunda makina kendi parasını çıkardı derdi.2005 te 1450 aldık o dönemlerde yeni makinalar piyasaya giriyordu ilk yıllar 6-7 bin dekar biçiliyordu çift şöför,makina gezmiyor aynı mevkiye gittikçe orada yeri olan insanlar gelip malını topluyordu ve büyük çoğunluk işi olsun diye tahsilatı harman döneminde kapıyordu.bu dönemlerde köylerde aşağı yukarı her hanede hayvan olduğu için balya makinası da biçtiğimiz bütün arazileri kendimizede dışarıda bağlıyorduk.şuan aynı makinayla ben devam ediyorum köyde 8 makina var.küçük balya bizim bölgemizde ticari faaliyeti bitti.ben de sadece kendi arazimizi tarladan bağlayıp satıyorum.Sezonda makina bir mevkiiye gittiğinde sınırını biçtiğimiz müşteri bile bazıları biz orayı diğer bigün biçelim diyor.randevu yok diyor.artık 3 bin ila 4 bin civarı yer biçerse bir sezonda komple bereket versin diyoruz.çünkü makina çokluğu olduğunda peşin para çalışan kimse beklemek istemiyor.makinayı kendim kullanıyorum.bir harmanda bana bırakacaksa oda ağır arıza ekstra masraf çıkarmaz ise şoförlük parası kalıyor.şoför olup birde dikkatsizlik sonucu oluşacak arızalar olursa onuda bırakmayacak.işin sanayi tarafına gelirsek iyi kötü 4 yılda bir bakıma girmesi gerek çalışma şartlarına göre.iyi bir ustayla çalışmak gerek ki arıza olduğunda adam parçayla kapıya gelebilsin.makina durmasın arıza yapmasın denirse de usta elinden geçmesi gerek çünkü kendinizin ekipman söküp takıp toparlamaya benzemiyor.önemli noktaların bilinçli bakım görmesi gerek.elektrik tesisatı klima hidrostatik şanzıman durumu boşaltıcı helezonun vs işleri rastgele sıradan birileriyle sökülüp takılacak işler değil.alınan makinanın eğil bir ustası olması lazım oda ona göre mevlalara çalışıyor.Ayrıca nekadar çok arazi okadar daha çok risk demek unutmayın.biçilen dekar x hesap makinası işleri çok yanıltıcı olur.adamın çok düzgün yerleri vardır illa içinde sıkıntılı bir iki parçası olur taşlı yolu bozuk bayır hendek birde orayı depoya alıp geliriz denir bütün gün çalışan makina arıza yapmaz o 6-7 dekarda ya tabla taş alır ya yol bozuk olur yürüyen aksanda sakatlık çıkar başa bela olur.adamında senelerdir işini yaptığın için o işide yapmak zorunda olunur.şuan yapılır mı elinde olursa yapılır yoksa ben olsam şuan düşünmem yünede alırsanız hayırlı olsun</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İskenderSacan, post: 1474131, member: 22226"] Biçerdöver sahibi biri olarak objektif bir yorumda bulunmak istiyorum.Aİle olarak 90 lı yıllardan beri biçerdövercilik yapıyoruz.lüleburgaz da çiftçilik yapıyoruz.İlk biçerdöverin alınma sebebi dönemin şartlarında makina sayılarının az olması.Sıra gelmemesi vaktinde ürünü toplayamamaktan yaşanan sıkıntılar.Babam tarlada yağıştan buğdayların başakta çimlendiğini söylerdi.Bunların sonucunda 955super aldılar.Çiçek harmanında geldi tek çiçek sezonunda makina kendi parasını çıkardı derdi.2005 te 1450 aldık o dönemlerde yeni makinalar piyasaya giriyordu ilk yıllar 6-7 bin dekar biçiliyordu çift şöför,makina gezmiyor aynı mevkiye gittikçe orada yeri olan insanlar gelip malını topluyordu ve büyük çoğunluk işi olsun diye tahsilatı harman döneminde kapıyordu.bu dönemlerde köylerde aşağı yukarı her hanede hayvan olduğu için balya makinası da biçtiğimiz bütün arazileri kendimizede dışarıda bağlıyorduk.şuan aynı makinayla ben devam ediyorum köyde 8 makina var.küçük balya bizim bölgemizde ticari faaliyeti bitti.ben de sadece kendi arazimizi tarladan bağlayıp satıyorum.Sezonda makina bir mevkiiye gittiğinde sınırını biçtiğimiz müşteri bile bazıları biz orayı diğer bigün biçelim diyor.randevu yok diyor.artık 3 bin ila 4 bin civarı yer biçerse bir sezonda komple bereket versin diyoruz.çünkü makina çokluğu olduğunda peşin para çalışan kimse beklemek istemiyor.makinayı kendim kullanıyorum.bir harmanda bana bırakacaksa oda ağır arıza ekstra masraf çıkarmaz ise şoförlük parası kalıyor.şoför olup birde dikkatsizlik sonucu oluşacak arızalar olursa onuda bırakmayacak.işin sanayi tarafına gelirsek iyi kötü 4 yılda bir bakıma girmesi gerek çalışma şartlarına göre.iyi bir ustayla çalışmak gerek ki arıza olduğunda adam parçayla kapıya gelebilsin.makina durmasın arıza yapmasın denirse de usta elinden geçmesi gerek çünkü kendinizin ekipman söküp takıp toparlamaya benzemiyor.önemli noktaların bilinçli bakım görmesi gerek.elektrik tesisatı klima hidrostatik şanzıman durumu boşaltıcı helezonun vs işleri rastgele sıradan birileriyle sökülüp takılacak işler değil.alınan makinanın eğil bir ustası olması lazım oda ona göre mevlalara çalışıyor.Ayrıca nekadar çok arazi okadar daha çok risk demek unutmayın.biçilen dekar x hesap makinası işleri çok yanıltıcı olur.adamın çok düzgün yerleri vardır illa içinde sıkıntılı bir iki parçası olur taşlı yolu bozuk bayır hendek birde orayı depoya alıp geliriz denir bütün gün çalışan makina arıza yapmaz o 6-7 dekarda ya tabla taş alır ya yol bozuk olur yürüyen aksanda sakatlık çıkar başa bela olur.adamında senelerdir işini yaptığın için o işide yapmak zorunda olunur.şuan yapılır mı elinde olursa yapılır yoksa ben olsam şuan düşünmem yünede alırsanız hayırlı olsun [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Biçercilik işi yapılır mı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt