PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Bir Havalı Makinede...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 1012730" data-attributes="member: 33118"><p>Güzel konu olmuş</p><p>Bende bişeyler yazayım aslında bazı arkadaşlar belirtmiş ama yinede tekrarlamakta fayda var </p><p>1- gübre kovaları plastik olmalı bazı firmalar bu şekilde yapıyor epey zamandır</p><p>2- dönüm ölçer şart bazı firmalarda var</p><p>3- fanın basınç miktarını gösteren barometre tarzı birşey şart bazı firmalarda var bazılarında yok</p><p>4- tohum plakaların değiştirmek 15 dk yı geçmemeli sonuçta aynı gün içerisinde hem mısır hem ayçiçek hem yer fıstığı ekebiliyoruz ve her degilim 40-50 dk sürüyor bunu kolaylaştıran firmalar var süre 10-15 dk yı geçmiyor onlarda</p><p>5- fandan tohum deposuna gelen hava hortumları çok dandik aşagı yukarı Gördügüm tüm markalarda böyle bu degişmeli </p><p>6- mibzeri yol ve tarla konumu arasında geçiş yapmak çok zor çünkü agır</p><p>bu yüzden nerdeyse sezon başından sezon sonuna kadar tarla pozisyon unda bırakıyoruz buna bir çözüm şart</p><p>7- ilaç kaplamalı tohumlar ve kabuğu soyulan yada kabuğu kırılan yerfıstıgı ve ayçiçeği gibi tohumlar bazen delikleri tıkıyor çözüm lazım buna</p><p>8- iri taneli tohumlar için misal yerfıstıgı vs tohum deposunun boğazı geniş olmalı bazı firmalar böyle yapıyor</p><p>9- Tohumda sıra üzeri mesafe ayarı yaparken epey sıkıntı yaşıyoruz zincirler yaşlı ve tozlu oldugu için ve biz bunları elimizle yer degiştirdigimiz için elimiz yag pis içinde kalıyor</p><p>Şimdilik aklıma gelen benim açımdan önemli olan sorunlar bunlar</p><p>Buyazdıklarımı kendi mibzerimde yaşıyorum bizzat </p><p>Kullandığım mibzer baltalı gübreli gmg(Güngör)</p><p></p><p>Benim belirtmekte fayda gördügüm bir şeyde tam mibzer göremedim henüz illaki hepsinin birkaç artısı birkaç eksi si var </p><p>Buarada yukarda maddeler halinde belirttigim sorunları çözmüş makul fiyatlı dört sıralı gübreli bir diskli mibzer bulursam alacağım bugünlerde </p><p>Şimdilik şakalak kötünün iyisi gibi gözüküyor keşke birde diskli irtem görme imkanım olsa</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 1012730, member: 33118"] Güzel konu olmuş Bende bişeyler yazayım aslında bazı arkadaşlar belirtmiş ama yinede tekrarlamakta fayda var 1- gübre kovaları plastik olmalı bazı firmalar bu şekilde yapıyor epey zamandır 2- dönüm ölçer şart bazı firmalarda var 3- fanın basınç miktarını gösteren barometre tarzı birşey şart bazı firmalarda var bazılarında yok 4- tohum plakaların değiştirmek 15 dk yı geçmemeli sonuçta aynı gün içerisinde hem mısır hem ayçiçek hem yer fıstığı ekebiliyoruz ve her degilim 40-50 dk sürüyor bunu kolaylaştıran firmalar var süre 10-15 dk yı geçmiyor onlarda 5- fandan tohum deposuna gelen hava hortumları çok dandik aşagı yukarı Gördügüm tüm markalarda böyle bu degişmeli 6- mibzeri yol ve tarla konumu arasında geçiş yapmak çok zor çünkü agır bu yüzden nerdeyse sezon başından sezon sonuna kadar tarla pozisyon unda bırakıyoruz buna bir çözüm şart 7- ilaç kaplamalı tohumlar ve kabuğu soyulan yada kabuğu kırılan yerfıstıgı ve ayçiçeği gibi tohumlar bazen delikleri tıkıyor çözüm lazım buna 8- iri taneli tohumlar için misal yerfıstıgı vs tohum deposunun boğazı geniş olmalı bazı firmalar böyle yapıyor 9- Tohumda sıra üzeri mesafe ayarı yaparken epey sıkıntı yaşıyoruz zincirler yaşlı ve tozlu oldugu için ve biz bunları elimizle yer degiştirdigimiz için elimiz yag pis içinde kalıyor Şimdilik aklıma gelen benim açımdan önemli olan sorunlar bunlar Buyazdıklarımı kendi mibzerimde yaşıyorum bizzat Kullandığım mibzer baltalı gübreli gmg(Güngör) Benim belirtmekte fayda gördügüm bir şeyde tam mibzer göremedim henüz illaki hepsinin birkaç artısı birkaç eksi si var Buarada yukarda maddeler halinde belirttigim sorunları çözmüş makul fiyatlı dört sıralı gübreli bir diskli mibzer bulursam alacağım bugünlerde Şimdilik şakalak kötünün iyisi gibi gözüküyor keşke birde diskli irtem görme imkanım olsa [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Bir Havalı Makinede...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt