Abi tamamda bu bahane nasıl bir bahane onu anlamadım yakıtın yağindan girmiş filtrelemeleri katmış güç artışı demiş partikül demişPamuk eller cebe diyor
Garantili traktör servis değişiyor yağını filtresini 10 senedir aynı yerden kullanıyorum petrol ofisi diğer traktörum ve arabamada kullanıyorum vede diyor yağ oranı düşük seviyede yakıtın boyle bir saçma açıklama olabilirmi ya yoğurt mu bu yağ oranını seviyesini nerden bilelimKullandığınız yakıttan kaynaklı bir arıza var anladığım kadarıyla. Orijinal olmayan filtrelerden kaynaklanmış olabilir (diyorlar)
Mazot kaynaklı arıza Garanti dışı kalır.muhtemel sebepleri yazmış adamlar. garantili traktörün bu arızasını garantiden halletmiyorlar mı?
Aldığınız yerle çok samimi değilseniz bu raporu gösterip mazotu tahlil ettirebilirsiniz, servisin dediği gibiyse dava açarsınız.Garantili traktör servis değişiyor yağını filtresini 10 senedir aynı yerden kullanıyorum petrol ofisi diğer traktörum ve arabamada kullanıyorum vede diyor yağ oranı düşük seviyede yakıtın boyle bir saçma açıklama olabilirmi ya yoğurt mu bu yağ oranını seviyesini nerden bilelim
Samimiyim hatta beraber tahlile yollayacağız 10 senedir hiç bir makineye olmamış buna olmuş nasıl oluyor buAldığınız yerle çok samimi değilseniz bu raporu gösterip mazotu tahlil ettirebilirsiniz, servisin dediği gibiyse dava açarsınız.
Kendim katkı kullanmıyorum petrol ofisinin özellikle Euro dizelini kullanıyorum ama servis fabrika hep Euro dizel öneriyor ben yakıtın yağ oranını nerden bileyimBosch VE4/12F tipi pompa,![]()
Jx80 Model - Calibration Data For Bosch Injection Pumptype Ve 4/12 F 1250 L 985 - - 504041416; Tools - Case HI JX60 Service Manual [Page 24]
Case HI JX60 Manual Online: jx80 model - calibration data for bosch injection pumptype ve 4/12 f 1250 l 985 - - 504041416, Tools. 380000228 -- 380001601). Delivery Union Of The Pump Corresponding To Cylinder No. 1: Marked With Letter A. Assembly Dimensions Symbol K A Ms Ya Yb Mm 3.64...www.manualslib.com
Muhtemelen, norm dışı yakıt kullanımından veya pompa ayar gördükten sonra arıza vermiş olabilir.
Case iH JX80, 3 silindir motorun yakıt pompası.
Euro dizel, kuru(yağsız, yağlama özelliği az) yakıt olduğu içinde hasar oluşmuş olabilir.
Mekanik pompalarda eleman çizikleri olabiliyor.
Mazot katkılarından dolayı da arıza olmuş olabilir, diyor.
Mazota katkı kullanmak motorun ateşleme zamanlamasını değiştirebiliyor, haliyle pompa kullanılan mazota göre ayar istiyor da olabilir.