PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
BUĞDAY, ATA TOHUMU
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="OnurTDD" data-source="post: 1432090" data-attributes="member: 83157"><p>Şöyle bir yorum yapılmış. 7000 yıllık tohum zaten olamaz. Bugüne dayanması mümkün değil. Hadi oldu diyelim, bugünden daha verimli olması imkansız.</p><p></p><p>ekildiği vakit dönüm başına daha az verim verecektir. modern gıdaların çoğu yapay seçilimle yani farklı buğday türlerinin çapraz üremesi sonucu geliştirilmiş verimliliği artırılmış besinlerdir.</p><p>bu süreci insan medeniyetinin tarım yaptığı binlerce yılda sadece doğaya bıraksaydık buğday bitkisi yabani ottan hallice olacaktı. artık zamanında nasıl bir yokluk çekilmişse atalarımız ot yemek zorunda kalmış. sonra taneleri sert gelince dur şunu taşla bir ezeyim demiş. meh bu da toz gibi oldu bari su ekleyeyim hatta pişireyim derken ekmeği bulmuşlar. sonrasında bunu sağda solda toplamaktansa eksek fena olmaz derken bakmışlar ki bazı türlerin karışarak çıkardıkları tohumlar diğerinden daha iyi ürün veriyor. buğdayın iyisini çapraz dölleyip tutanları aralarından seçe seçe bugünlere getirmişler. bugün de bu işler bilimsel olarak hususi bu işlerle uğraşan şirketler tarafından yapılıyor. eskiden tesadüfen 100 yılda 1 gelecek şeyi yakalamak için her yıl daha verimli tohumu elde edebilir miyiz diye belki de binlerce onbinlerce farklı kombinasyon deneniyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="OnurTDD, post: 1432090, member: 83157"] Şöyle bir yorum yapılmış. 7000 yıllık tohum zaten olamaz. Bugüne dayanması mümkün değil. Hadi oldu diyelim, bugünden daha verimli olması imkansız. ekildiği vakit dönüm başına daha az verim verecektir. modern gıdaların çoğu yapay seçilimle yani farklı buğday türlerinin çapraz üremesi sonucu geliştirilmiş verimliliği artırılmış besinlerdir. bu süreci insan medeniyetinin tarım yaptığı binlerce yılda sadece doğaya bıraksaydık buğday bitkisi yabani ottan hallice olacaktı. artık zamanında nasıl bir yokluk çekilmişse atalarımız ot yemek zorunda kalmış. sonra taneleri sert gelince dur şunu taşla bir ezeyim demiş. meh bu da toz gibi oldu bari su ekleyeyim hatta pişireyim derken ekmeği bulmuşlar. sonrasında bunu sağda solda toplamaktansa eksek fena olmaz derken bakmışlar ki bazı türlerin karışarak çıkardıkları tohumlar diğerinden daha iyi ürün veriyor. buğdayın iyisini çapraz dölleyip tutanları aralarından seçe seçe bugünlere getirmişler. bugün de bu işler bilimsel olarak hususi bu işlerle uğraşan şirketler tarafından yapılıyor. eskiden tesadüfen 100 yılda 1 gelecek şeyi yakalamak için her yıl daha verimli tohumu elde edebilir miyiz diye belki de binlerce onbinlerce farklı kombinasyon deneniyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
BUĞDAY, ATA TOHUMU
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt