bugday tane sayısı

arkadaslar hafta sonu tarlaları gezdim 1 tarlada basakta 20-25 tane vardı esperya ekmiştik boy yaklasık 75 cm foto cekemedim telefon yanımda yoktu. güzelde yagıs aldı 20-25 atası olması kötü verim olabilirmi?

yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar

kuru tarım :/

iyi geceler

Tane sayısı tek başına yeterli değildir. Buğdayın kardeslenme durumu, anaç ve kardeşlerin tane sayıları çıkacak ortalamayı etkiler. Resim olsa daha sağlıklı yorum yapabilirdik...

M2 karedeki ortalama basak sayisi sayılır basaktaki orlalama tane sayilir m2ortalama 300basak var her basaktada 25 tane var 300x25=7500 sonra ektiğini buğdayın ortalama bin dane ağırlığını bulursun ornek 40gr sonra 7500x40 =300000.yani 300 kg bu şekilde hesapliya bilirsin

M2 karedeki ortalama basak sayisi sayılır basaktaki orlalama tane sayilir m2ortalama 300basak var her basaktada 25 tane var 300x25=7500 sonra ektiğini buğdayın ortalama bin dane ağırlığını bulursun ornek 40gr sonra 7500x40 =300000.yani 300 kg bu şekilde hesapliya bilirsin

Esperia iyi kardeslenme yapan bir cesittir. Ekimde tohumu fazla kullandiysaniz muhtemelen cok kardeslenme oldugundan basaklar kucuk kalmistir. Fotograf olsaydi üstadlar yaklasik birseyler soyleyebilirdi. Bol bereketli hasatini dilerim.

image 1.jpegimage 2.jpegimage 3.jpegimage 4.jpegimage 5.jpeg
image 16.jpegimage 14.jpegimage 12.jpegimage 11.jpegimage 11.jpegimage 9.jpeg

arkadaslar ilk 5 resim bir tarlanın ikinci 5 resim baska tarlanın yorumlarınızı bekliyorum

İnşallah arkadaslar iyi düsünceleriniz dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız Allahın izniyle