Hayırlı ramazanlar,hayırlı sahurlar arkadaşlar.
Son 6-7 yıldır sertifikalı buğday ekmeme ramen tarlalarda baya bi çavdar oluyor haliyle buda hem verimde hemde kalitede sorun oluyor.
Ekim yaptığım yerler tamamı nadas ve kullandığım tohum genelde mavi etiketli ve sertifikalı çeşit oluyor.
Nadas olan yerlerimi ikileme ,kültüvatör çekme işlerini zamanında yaparım ,ama son 7-8 senedir kesinlikle anız yakmam sap olsa dahi .
Böyle çavdar getirmesinin sebebi ne olabilir yada çözüm olarak ne önerirsiniz.
Şimdiden yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.
Son 6-7 yıldır sertifikalı buğday ekmeme ramen tarlalarda baya bi çavdar oluyor haliyle buda hem verimde hemde kalitede sorun oluyor.
Ekim yaptığım yerler tamamı nadas ve kullandığım tohum genelde mavi etiketli ve sertifikalı çeşit oluyor.
Nadas olan yerlerimi ikileme ,kültüvatör çekme işlerini zamanında yaparım ,ama son 7-8 senedir kesinlikle anız yakmam sap olsa dahi .
Böyle çavdar getirmesinin sebebi ne olabilir yada çözüm olarak ne önerirsiniz.
Şimdiden yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.