PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Buğday ve arpa sıvı gübre çinko sülfat
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Akifİnanç68" data-source="post: 1469915" data-attributes="member: 77558"><p>Topraktan uygulama yapmak için sulamaya gerek yok. Hatta sulama ile yapılan sülfatlı mikroelement uygulamalarında başarı daha az oluyor. Özellikle Çinko sülfatı kök bölgesine indiremiyoruz.</p><p></p><p>Detaylı toprak analizine göre size önerilen dozda Çinko sülfat, Mangan sülfat, (gerekiyorsa) Bakır sülfat'ı pülverizatörle tarla yüzeyine püskürtün. Ardından son kültüvatörü veya rotovatörle toprağa karıştırın. Yüzeyde kalmaması lazım, sulamayla aşağı inmiyor. EDTA ve EDDHA şelatlılarla da aynı püskürtmeyi yapabilirsiniz, yeterki pülverizatör içindeki suyun son pH'ına dikkat edin. Şelatlı gübrelerle birlikte herhangi bir sülfatlı gübreyi karıştırırsanız pH 3'lere kadar düşer, bunu istemeyiz. Ben aynı hatayı yaptım siz yapmayın. </p><p></p><p>Pülverizatörünüzde klasik toz yapan meme yerine çift açılı rüzgar memesi kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim, diğer uygulamalarda da olduğu gibi komşu tarlalara-atmosfere uçma olmasın.</p><p></p><p>Tek seferde 55 kg Çinko sülfatı 1 tonluk pülverizatörde rahatlıkla erittiğimi hatırlıyorum. Sadece Çinko sülfat eritecekseniz 150 kg'a kadar kolay şekilde eritilebileceğini düşünüyorum. Mangan sülfat kullanacaksanız bu miktar 250 kg'a kadar çıkabilir. Çünkü Mangan sülfat çözünürken ısı verir, Çinko sülfat ısı alır. Böylece daha az suyla daha fazla sülfatlı gübre çözündürmüş olursunuz.</p><p><strong></strong></p><p><strong>Sonuç olarak</strong></p><p>Örnek olarak toprak analiz sonuçlarına ögre 0.3 ppm Çinko, 2 ppm Manganımız var diyelim. Sırası ile şiddetli çinko, şiddetli mangan noksanlığı var. Böyle bir tarlada organik madde de düşükse, pH yüksek, kil oranı yüksek ise mikroelement alımı daha da olumsuz etkilenecektir. Böyle bir tarlada buğday için 3 kg Çinko sülfat (%22 Zn), 3 kg Mangan sülfat (%31 Mn) atılmaldır. Son rotovatör öncesinde tarla bir nebze tesviyeli iken rahatlıkla ilaçlama yapabilirsiniz. Yine dekara uygulanacak bu miktarlar dekara 30-40 litre su ile birlikte rahatlıkla eritilerek verilebilir.</p><p></p><p>Topraktan yapılan uygulamayı her zaman daha üstün görüyorum. Yapraktan yapılan uygulamalrda geç kalıyoruz. Havaların soğuk gitmesiyle birlikte iyice geciktiğimiz dönemler oluyor. İyi yapılan bir toprak uygulaması 2-3 yıl yeter.</p><p></p><p>[ATTACH=full]84394[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akifİnanç68, post: 1469915, member: 77558"] Topraktan uygulama yapmak için sulamaya gerek yok. Hatta sulama ile yapılan sülfatlı mikroelement uygulamalarında başarı daha az oluyor. Özellikle Çinko sülfatı kök bölgesine indiremiyoruz. Detaylı toprak analizine göre size önerilen dozda Çinko sülfat, Mangan sülfat, (gerekiyorsa) Bakır sülfat'ı pülverizatörle tarla yüzeyine püskürtün. Ardından son kültüvatörü veya rotovatörle toprağa karıştırın. Yüzeyde kalmaması lazım, sulamayla aşağı inmiyor. EDTA ve EDDHA şelatlılarla da aynı püskürtmeyi yapabilirsiniz, yeterki pülverizatör içindeki suyun son pH'ına dikkat edin. Şelatlı gübrelerle birlikte herhangi bir sülfatlı gübreyi karıştırırsanız pH 3'lere kadar düşer, bunu istemeyiz. Ben aynı hatayı yaptım siz yapmayın. Pülverizatörünüzde klasik toz yapan meme yerine çift açılı rüzgar memesi kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim, diğer uygulamalarda da olduğu gibi komşu tarlalara-atmosfere uçma olmasın. Tek seferde 55 kg Çinko sülfatı 1 tonluk pülverizatörde rahatlıkla erittiğimi hatırlıyorum. Sadece Çinko sülfat eritecekseniz 150 kg'a kadar kolay şekilde eritilebileceğini düşünüyorum. Mangan sülfat kullanacaksanız bu miktar 250 kg'a kadar çıkabilir. Çünkü Mangan sülfat çözünürken ısı verir, Çinko sülfat ısı alır. Böylece daha az suyla daha fazla sülfatlı gübre çözündürmüş olursunuz. [B] Sonuç olarak[/B] Örnek olarak toprak analiz sonuçlarına ögre 0.3 ppm Çinko, 2 ppm Manganımız var diyelim. Sırası ile şiddetli çinko, şiddetli mangan noksanlığı var. Böyle bir tarlada organik madde de düşükse, pH yüksek, kil oranı yüksek ise mikroelement alımı daha da olumsuz etkilenecektir. Böyle bir tarlada buğday için 3 kg Çinko sülfat (%22 Zn), 3 kg Mangan sülfat (%31 Mn) atılmaldır. Son rotovatör öncesinde tarla bir nebze tesviyeli iken rahatlıkla ilaçlama yapabilirsiniz. Yine dekara uygulanacak bu miktarlar dekara 30-40 litre su ile birlikte rahatlıkla eritilerek verilebilir. Topraktan yapılan uygulamayı her zaman daha üstün görüyorum. Yapraktan yapılan uygulamalrda geç kalıyoruz. Havaların soğuk gitmesiyle birlikte iyice geciktiğimiz dönemler oluyor. İyi yapılan bir toprak uygulaması 2-3 yıl yeter. [ATTACH type="full"]84394[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Buğday ve arpa sıvı gübre çinko sülfat
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt