PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Buğday Yaprak Lekeleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="özgür" data-source="post: 1399315" data-attributes="member: 54456"><p>Ben bir kere seninkinden çok daha fazla zarar vermiştim.Yem yeşil tarla pas ilacı jve yaprak gübrelerinden sonra yaprak uçları yarsına kadar yanmıştı karşıdan çok kötü bir görünümü vardı.Yanlız bende Bayrak yaprak çıkmamıştı..İiyi bir yağıştan sonra 1 haftada toparladı tarla.Artık verime ne kadar etkisi oldu onu bilmiyorum.Aslında en son pas ilacında çok dikkatli olmak lazım.Gerekirse tek ilaçla bitirmek lazım.Bayrak yaprakta oluşan yanma pas vs ne olursa olsun durumun verdiği hasara göre az yada çok verim kaybına neden oluyor.Yaprak gübresindeki azotta sıcakla beraber yanıklık yapabiliyor.Aynı şekilde pas ilacınıda hava sıcaksa öğle sıcağında atınca yaprak uçlarını yakıyor.Aslında ilacın etiketinde günün serin saatlerinde atın yazıyor.Bitkinin başak çıkarma evresindeki zamanda pas ilacı atılırken daha önce küçük bir alanda denenmiş ve zarar görülmemiş emin oldğun yaprak gübresini kullanmak lazım.Yoksa her ilaçla yaprak gübresi karışmıyor.Karışsa bile bazen böyle sorunlar yaşatıyor.Mesala input+combi+aminoa asit hiç bir şekilde yakma yapmıyor.Amistar tirio +combi+amino asit yaprak uçlarını yakıyor.İlçatan ilaca fark var hep..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="özgür, post: 1399315, member: 54456"] Ben bir kere seninkinden çok daha fazla zarar vermiştim.Yem yeşil tarla pas ilacı jve yaprak gübrelerinden sonra yaprak uçları yarsına kadar yanmıştı karşıdan çok kötü bir görünümü vardı.Yanlız bende Bayrak yaprak çıkmamıştı..İiyi bir yağıştan sonra 1 haftada toparladı tarla.Artık verime ne kadar etkisi oldu onu bilmiyorum.Aslında en son pas ilacında çok dikkatli olmak lazım.Gerekirse tek ilaçla bitirmek lazım.Bayrak yaprakta oluşan yanma pas vs ne olursa olsun durumun verdiği hasara göre az yada çok verim kaybına neden oluyor.Yaprak gübresindeki azotta sıcakla beraber yanıklık yapabiliyor.Aynı şekilde pas ilacınıda hava sıcaksa öğle sıcağında atınca yaprak uçlarını yakıyor.Aslında ilacın etiketinde günün serin saatlerinde atın yazıyor.Bitkinin başak çıkarma evresindeki zamanda pas ilacı atılırken daha önce küçük bir alanda denenmiş ve zarar görülmemiş emin oldğun yaprak gübresini kullanmak lazım.Yoksa her ilaçla yaprak gübresi karışmıyor.Karışsa bile bazen böyle sorunlar yaşatıyor.Mesala input+combi+aminoa asit hiç bir şekilde yakma yapmıyor.Amistar tirio +combi+amino asit yaprak uçlarını yakıyor.İlçatan ilaca fark var hep.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Buğday Yaprak Lekeleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt