buğday

4 dönüm ayrı bir tarla var. yıllardır ekilmiyor. bu tarlaya nisan ayında buğday eksem olur mu? şu an tarlalar göl gibi inanılmaz kar suyu var. çok mu geç olur. ben şehirde oturuyorum devamlı gidip gelme ihtimalim, köyle bi bağım yok traktör vs. gübre de atamam bu tarlaya buğday eksem çok mu geçtir, gübresiz 4 dönümden iç anadolu için ortalama ne kadar buğday verimi alırım. ekeceğim tohum miktarına ne kadar kabaca harcarım fikirlerinize ihtiyacım var. (Amacım en azından evin un ihtiyacını karşılamak yıllık olarak 3 aile)

4 dönüm ayrı bir tarla var. yıllardır ekilmiyor. bu tarlaya nisan ayında buğday eksem olur mu? şu an tarlalar göl gibi inanılmaz kar suyu var. çok mu geç olur. ben şehirde oturuyorum devamlı gidip gelme ihtimalim, köyle bi bağım yok traktör vs. gübre de atamam bu tarlaya buğday eksem çok mu geçtir, gübresiz 4 dönümden iç anadolu için ortalama ne kadar buğday verimi alırım. ekeceğim tohum miktarına ne kadar kabaca harcarım fikirlerinize ihtiyacım var. (Amacım en azından evin un ihtiyacını karşılamak yıllık olarak 3 aile)
Abi Nisan da buğday ekildiğini görmedim.

Yalnızca Kışlık çeşit bugday tohumu olmaz. Altarnetif çesit olabilir. Nisan ayı yine de geç. Mary ayında ekmeye çalış. Ben Gerede de (rakım 1100 ağustosun ilkhaftasında buğdayları hasat ederiz. ) mart ayinda yazlık buğday ekimimi bitirecem.

Bu yıl yagış ve iklim koşullarına göre mart ayı ortalarında doğru yulaf ekimi yapıyorduk daha bu sabah 10 cm ye yakın kar yağdı yazlık çeşit için geç kalındı sanıyorum özellikle tarlanın çamur durumunuda göz önüne alırsak yulaf ekip yeşil balya yaparak satıp un alınabilir bir seçenek
Buğday çeşidine göre 4 dönümden ortalama bir ton çıkar
Gübresiz belki 700 kilo