PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
BUĞDAYA ÜSTTEN DAP ATILIR MI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1316506" data-attributes="member: 86165"><p>yapraktan verdiyseniz bence topraktan alınmaya göre daha verimli olur zaten. Ben hani bir kere girme imkanınız olur diye tek seferde yapılabilecek şeyi yazdım. Aslında yapılacak şeyi yapmışsınız zaten ama naparsanız yapın bitkinin köküne çok yakın tabana verilmiş fosfordan aldığı verimi vermez. </p><p></p><p>İmkanınız varsa kalan mapı yine 300 gram/dekar şeklinde verin kardeşlenme ortası yani illa ortası gibi olmasa da 1 hafta sonra falan. Zaten vermişsiniz en az bir hafta kadar kullanır onu. elinizde varsa 1 hafta sonra 100 gram çinko sülfat 150 gram magnezyum sülfat verin bundan 1 hafta sonra da yine 300 gram map verin artık yapılabilecek en iyi şeyi yapmış olursunuz. Magnezyum şart değil ama çinko sülfat vermişken içine karıştırmanın da faydası olur. </p><p></p><p>Fosfor ile magnezyum karşıt etkileri vardır kalsiyum gibi olmasa da birbirlerinin alınmasını zorlaştırır. </p><p>çinko da fosfora bağlanıp alımı kısıtlanır. </p><p></p><p>Mapı zaten tek başına vermişsiniz , biraz çinkoyu fosfordan ayrı verirseniz hatta girmişken tarlaya taban gübresi atılan yerlere de verin çinko magnezyum sülfatı az miktar aminoasitle karıştırırsanız alımını kolaylaştırırsınız. Bundan 1 hafta sonra da yine taban gübresi verilmeyen yere map verin daha da yapılabilecek bişey yok bence. </p><p></p><p>map elinizde kalıp kullanamayacaksanız başka yerde elle de atın ben denemedim deneyen ve faydasını gören biri yazarsa biz de öğrenmiş oluruz</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1316506, member: 86165"] yapraktan verdiyseniz bence topraktan alınmaya göre daha verimli olur zaten. Ben hani bir kere girme imkanınız olur diye tek seferde yapılabilecek şeyi yazdım. Aslında yapılacak şeyi yapmışsınız zaten ama naparsanız yapın bitkinin köküne çok yakın tabana verilmiş fosfordan aldığı verimi vermez. İmkanınız varsa kalan mapı yine 300 gram/dekar şeklinde verin kardeşlenme ortası yani illa ortası gibi olmasa da 1 hafta sonra falan. Zaten vermişsiniz en az bir hafta kadar kullanır onu. elinizde varsa 1 hafta sonra 100 gram çinko sülfat 150 gram magnezyum sülfat verin bundan 1 hafta sonra da yine 300 gram map verin artık yapılabilecek en iyi şeyi yapmış olursunuz. Magnezyum şart değil ama çinko sülfat vermişken içine karıştırmanın da faydası olur. Fosfor ile magnezyum karşıt etkileri vardır kalsiyum gibi olmasa da birbirlerinin alınmasını zorlaştırır. çinko da fosfora bağlanıp alımı kısıtlanır. Mapı zaten tek başına vermişsiniz , biraz çinkoyu fosfordan ayrı verirseniz hatta girmişken tarlaya taban gübresi atılan yerlere de verin çinko magnezyum sülfatı az miktar aminoasitle karıştırırsanız alımını kolaylaştırırsınız. Bundan 1 hafta sonra da yine taban gübresi verilmeyen yere map verin daha da yapılabilecek bişey yok bence. map elinizde kalıp kullanamayacaksanız başka yerde elle de atın ben denemedim deneyen ve faydasını gören biri yazarsa biz de öğrenmiş oluruz [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
BUĞDAYA ÜSTTEN DAP ATILIR MI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt