PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
BUĞDAYA ÜSTTEN DAP ATILIR MI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1316547" data-attributes="member: 86165"><p>Hocam şöyle düşün fosfor dediğimiz şey suda eriyip toprağın dibine kolayca inen bişey değil azot gibi. Yani kökler 10 cmden 1 metreye kadar toprakta besin almaya çalışıyor. Yukardan attığın fosforu 10cm aşağıya indirebileceğin bir metod yok. Ha iner illaki indikçe topraktaki kirece bağlanır alınamaz hale gelir. Taban gübresini mibzerle tohumların yakınına koymanın amacı zaten bu. İllaki bi faydası olur yani hiç almaz demiyorum ama mapı zaten makineyle saçma şansın yok dekara 3-5 kg gibi bir miktarı makineyle bilmiyorum atabilen denk getirebilen var mı ? Eller 8-10 dönüm yere göz kararı toz da olsa atarsın en kötü ihtimal yapraktan verdikten sonra elinde kalanları.</p><p></p><p>30 dönüm yer zaten bir holder doldursan heryerine atarsın çinkoyu magnezyumu da . Çinkonun ben çok faydasını gördüm bence 2 sefer 100er gram yapraktan verilebilir 15-20 gün arayla. ikinciyi sapa kalkarken magnezyumla ve manganla verirsen tadından yenmez zaten yapraktan maliyetleri oldukça düşük asıl mesele girip atabilmekte.</p><p></p><p>Senin şimdi mecburiyetin var bu yıl mevsimler de çok güzel gidiyor girersin..</p><p></p><p>biz de geçen yıl ektikten sonra 3 ay hiçbir tarlaya giremedik. Kanalolar karaçimlerin altında kalmıştı o derece Bu yıl maşallahı var herşeyi zamanında verebilicez gibi</p><p></p><p></p><p>tohum kaplaması da mutlaka fayda eder. Humik asit dediğin zaten tohuma yakın yerdeki fosforun da alınmasını kolaylaştırır. Kükürtlü gübreler de benzer etkiler yapar. Kirece kalsiyuma tutunmuş fosforun alınmasını sağlar. Bence doğru yoldasın inşallah her yıl devam ettirebilirsin</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1316547, member: 86165"] Hocam şöyle düşün fosfor dediğimiz şey suda eriyip toprağın dibine kolayca inen bişey değil azot gibi. Yani kökler 10 cmden 1 metreye kadar toprakta besin almaya çalışıyor. Yukardan attığın fosforu 10cm aşağıya indirebileceğin bir metod yok. Ha iner illaki indikçe topraktaki kirece bağlanır alınamaz hale gelir. Taban gübresini mibzerle tohumların yakınına koymanın amacı zaten bu. İllaki bi faydası olur yani hiç almaz demiyorum ama mapı zaten makineyle saçma şansın yok dekara 3-5 kg gibi bir miktarı makineyle bilmiyorum atabilen denk getirebilen var mı ? Eller 8-10 dönüm yere göz kararı toz da olsa atarsın en kötü ihtimal yapraktan verdikten sonra elinde kalanları. 30 dönüm yer zaten bir holder doldursan heryerine atarsın çinkoyu magnezyumu da . Çinkonun ben çok faydasını gördüm bence 2 sefer 100er gram yapraktan verilebilir 15-20 gün arayla. ikinciyi sapa kalkarken magnezyumla ve manganla verirsen tadından yenmez zaten yapraktan maliyetleri oldukça düşük asıl mesele girip atabilmekte. Senin şimdi mecburiyetin var bu yıl mevsimler de çok güzel gidiyor girersin.. biz de geçen yıl ektikten sonra 3 ay hiçbir tarlaya giremedik. Kanalolar karaçimlerin altında kalmıştı o derece Bu yıl maşallahı var herşeyi zamanında verebilicez gibi tohum kaplaması da mutlaka fayda eder. Humik asit dediğin zaten tohuma yakın yerdeki fosforun da alınmasını kolaylaştırır. Kükürtlü gübreler de benzer etkiler yapar. Kirece kalsiyuma tutunmuş fosforun alınmasını sağlar. Bence doğru yoldasın inşallah her yıl devam ettirebilirsin [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
BUĞDAYA ÜSTTEN DAP ATILIR MI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt