Buğdayda %20-30 rekolte kaybı öngörülüyor

21 Mayıs'ta Ulusal bir kanalda konuşan, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu; üretici gündeminde olan kuraklık ile ilgili konuştu:



"Kesin tahmin yapmak için Mayıs ayının sonunu beklemek gerekiyor ama buğdayda yüzde 20-30 arası rekolte kaybı öngörebiliriz şimdiden. Bu biraz daha artabilir de azalabilir de. Türkiye'nin yıllık iç tüketiminin yaklaşık 18-19 milyon ton. Muhtemelen bu yıl iç tüketimi karşılamak için 2-3 milyon ton buğday açığımız olacak. Buna DİR kapsamındaki ithalatı dahil etmiyorum. Yani sadece iç tüketim için de bu yıl bir miktar dışarıdan alım yapmak zorunda kalacağız gibi görünüyor" dedi.

1622883588167.png
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt