PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda başaktaki bu sorun süne zararlısımı..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1336478" data-attributes="member: 86165"><p>Hocam sen senin buğdayın fotoğrafını at bakalım. Süne bu zamanda başak mı yermiş o nasıl ziraatçiymiş diycem diyemiyorum her sene yeni yeni şeyler öğreniyoruz büyük konuşmak istemiyorum. Ancak ben yine de örnek teşkil edecek fotoğraflardan yola çıkarak soğuk zararı diyorum.</p><p></p><p>Her başakta olmamasının sebebi her başak aynı zamanda çıkış yapmıyor. Bir süreç şeklinde ilerliyor. Gebecik döneminde de zarar görmüş olabilirler. Daha eskiden kalma bir zarar da olabilir. Kın döneminde ilk açılanlar soğuğa maruz kalıp sıra dökmüş de olabilir. Ama genelde başak dışardayken don olunca sıraları döker. Bu sadece buğdayda değil bir çok bitkide ağaçta böyle. 3-4 süne var ama bu sünelerin boyu ne kadar? Ergin mi ? Daha yumurtadan yeni yeni çıkar süneler. Geçen soğuklarda bizim de yumurtadan erken çıkan süneler donmuş ölmüş yaprak üzerlerinde ölüp kalmışlar. Onlar da etkilendi soğuktan.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1336478, member: 86165"] Hocam sen senin buğdayın fotoğrafını at bakalım. Süne bu zamanda başak mı yermiş o nasıl ziraatçiymiş diycem diyemiyorum her sene yeni yeni şeyler öğreniyoruz büyük konuşmak istemiyorum. Ancak ben yine de örnek teşkil edecek fotoğraflardan yola çıkarak soğuk zararı diyorum. Her başakta olmamasının sebebi her başak aynı zamanda çıkış yapmıyor. Bir süreç şeklinde ilerliyor. Gebecik döneminde de zarar görmüş olabilirler. Daha eskiden kalma bir zarar da olabilir. Kın döneminde ilk açılanlar soğuğa maruz kalıp sıra dökmüş de olabilir. Ama genelde başak dışardayken don olunca sıraları döker. Bu sadece buğdayda değil bir çok bitkide ağaçta böyle. 3-4 süne var ama bu sünelerin boyu ne kadar? Ergin mi ? Daha yumurtadan yeni yeni çıkar süneler. Geçen soğuklarda bizim de yumurtadan erken çıkan süneler donmuş ölmüş yaprak üzerlerinde ölüp kalmışlar. Onlar da etkilendi soğuktan. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda başaktaki bu sorun süne zararlısımı..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt